• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi de vită cu sos de piper verde

Aug 15, 2008 costachel Fripturi la grătar, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 3


Mușchi de vită cu sos de piper verde

Acest mușchi de vită cu sos de piper verde e, de fapt, o friptură la grătar extrem de simpatică și, mai ales, foarte gustoasă (mulțumesc, Herbert!). Se face destul de simplu și rapid, poate fi pusă și pe o masa mai simandicoasă, ce mai, aveți toate motivele să o încercați!

4 felii de mușchi de vită (cam 150 g bucata),
100 g unt,
1 lingura de piper verde,
300 g smântână,
50 ml coniac,
sare.

Mușchiul de vită îl frigeți pe grătar (din acela care se pune pe aragaz, gen tigaie cu ridicături), având grija ca, atunci când vedeți că și-a schimbat culoarea până la jumătatea secțiunii, să întoarceți felia și să presarăți puțină sare pe ea.

În timpul asta topiți într-o tigaie 80 g de unt (puneți și aici nițică sare, ca să nu stropească), adăugați piperul verde, zdrobiți-l puțin cu dosul lingurii, turnați coniacul, așteptați să se încălzească și dați-i foc. Când se sting flăcările, puneți și smântâna, omogenizați bine, lăsați să fiarbă puțin și gata sosul.

Carnea se așează pe un platou (sau pe farfurii individuale). Puneți untul rămas pe grătar (ca să recuperați zemurile mușchiului), turnați amestecul rezultat în tigaia cu sosul, mai omogenizați o data, turnați peste carne și cu asta basta. Serviți cu piure sau cu cartofi natur.

Se poate face și la tigaie? Păi presupun că da, n-ar avea avea de ce să nu meargă, dar eu unul n-am incercat, că dacă tot am grătarul cu pricina…

Salata vă las pe dumneavoastră s-o alegeți, dar vinul acestui mușchi de vită cu sos de piper verde ar fi bine, zic eu, să fie un Cabernet Sauvignon, elegant și majestuos.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafeaMușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea Mușchi de vită cu legume Friptură cu piper și sos forestier

  • coniac, gratar, muschi, muschi de vita, piper verde, smantana, sos, vita

3 thoughts on “Mușchi de vită cu sos de piper verde”

  1. Alex 12/01/2011 at 16:03

    Delicioasa reteta!

    Reply ↓
  2. Ionut 19/08/2011 at 10:22

    Intr-adevar foarte buna si gustoasa.

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/08/2011 at 10:26

      Si se mai face si foarte repede muschiul ăsta, într-un sfert de oră te-ai și pus la masă 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved