Acest mușchi de vită cu sos de piper verde e, de fapt, o friptură la grătar extrem de simpatică și, mai ales, foarte gustoasă (mulțumesc, Herbert!). Se face destul de simplu și rapid, poate fi pusă și pe o masa mai simandicoasă, ce mai, aveți toate motivele să o încercați!
4 felii de mușchi de vită (cam 150 g bucata), 100 g unt, 1 lingura de piper verde, 300 g smântână, 50 ml coniac, sare.
Mușchiul de vită îl frigeți pe grătar (din acela care se pune pe aragaz, gen tigaie cu ridicături), având grija ca, atunci când vedeți că și-a schimbat culoarea până la jumătatea secțiunii, să întoarceți felia și să presarăți puțină sare pe ea.
În timpul asta topiți într-o tigaie 80 g de unt (puneți și aici nițică sare, ca să nu stropească), adăugați piperul verde, zdrobiți-l puțin cu dosul lingurii, turnați coniacul, așteptați să se încălzească și dați-i foc. Când se sting flăcările, puneți și smântâna, omogenizați bine, lăsați să fiarbă puțin și gata sosul.
Carnea se așează pe un platou (sau pe farfurii individuale). Puneți untul rămas pe grătar (ca să recuperați zemurile mușchiului), turnați amestecul rezultat în tigaia cu sosul, mai omogenizați o data, turnați peste carne și cu asta basta. Serviți cu piure sau cu cartofi natur.
Se poate face și la tigaie? Păi presupun că da, n-ar avea avea de ce să nu meargă, dar eu unul n-am incercat, că dacă tot am grătarul cu pricina…
Salata vă las pe dumneavoastră s-o alegeți, dar vinul acestui mușchi de vită cu sos de piper verde ar fi bine, zic eu, să fie un Cabernet Sauvignon, elegant și majestuos.
Delicioasa reteta!
Intr-adevar foarte buna si gustoasa.
Si se mai face si foarte repede muschiul ăsta, într-un sfert de oră te-ai și pus la masă 🙂