• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de andive cu smântână

Jan 16, 2009 costachel Rețete, Rețete de salate, Rețete lacto-vegetariene 0


Țin să precizez de la bun început ca tare mi-s simpatice andivele, din simplul motiv că-s primele legume proaspete autohtone care apar pe tarabe după Anul Nou, drept pentru care merită, zic eu, o atenție deosebită. Ei, și dintre multele rețete de salată de andive, am ales-o pe cea care urmează pentru că, deși e, probabil, cea mai simplă, e și cea mai proaspătă și mai savuroasă, lucruri deloc de neglijat după excesele de la cumpăna dintre ani, nu?

Așadar, pentru 4 persoane, înarmați-vă cu

500 g andive,
100 ml smântână,
zeama de la ½ lămâie,
1 linguriță de muștar (facultativ),
sare,
piper,
pătrunjel verde.

Începeți prin a curăța andivele. Spălați-le apoi repede sub jet de apă (nu le țineți mult, că s-ar putea să se amărască) și tăiați-le cum doriți: ori rondele, ori de 4 ori pe lung, și apoi fâșiuțe în curmeziș, că gustul n-o sa se schimbe prea mult.

Așezați apoi andivele într-o salatieră și turnați deasupra sosul, preparat din smântâna bătută puțin cu zeama de lămâie, sarea, piperul și pătrunjelul spălat, curățat și tocat.

Cu muștarul faceți cum vreți, îl puneți sau nu-l puneți, că o a treia opțiune tot n-aveți.

Cum ați turnat sosul, amestecați repede și serviți imediat, că andivelor nu le prea place să aștepte.

Un Sauvignon Blanc în pahare și cu asta basta, masa a început cum nu se poate mai bine.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de andive, mere, nuci și roquefort Rulouri de andive cu jambon Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salată CaesarSalata Caesar

  • andive, aperitiv, lamaie, salata, smantana

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved