• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de andive, mere, nuci și roquefort

Nov 24, 2011 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de salate 0


Salata de andive, mere, nuci si roquefort

O salată de andive foarte simplă, care aduce cumva cu cea Waldorf (datorită combinației de mere și nuci) dar care, prin prezența roquefort-ului, capătă niște valențe tare interesante. De făcut se face simplissim, gustoasă foc este, ce să mai vorbim, sunt gata să bag mâna-n foc, distinsă doamnă, că musafirii dumneavoastră vă vor iubi și mai mult decât până acum (firește, numai dacă așa ceva e posibil). Și, cum n-are rost s-o lungesc prea mult, vă poftesc repede în bucătărie, să vedem împreună despre ce-i vorba.

4 andive,
200 g roquefort,
2 mere,
câteva nuci,
ulei (de nuci, dacă se poate, dacă nu, nu)
oțet (iarăși, de mere dacă…),
puțină verdeață (de pildă pătrunjel, arpagic verde ș.a.m.d.)
sare și piper.

Curățați și spălați tot ce-i de curățat și de spălat (andivele cât de repede, să nu se amărască).

Aruncați foile veștede ale andivelor, eliminați baza și tăiați-le fâșiuțe. Tăiați merele felii subțiri (eliminați căsuța cu sâmburi), iar nucile mărunțel, din cuțit (să se mai simtă). Puneți-le pe toate într-un castron.

Bateți bine cu o furculiță uleiul, oțetul, sarea și piperul, până când vinegreta asta începe să se emulsioneze. Adăugați roquefort-ul mărunțit cu furculița, adăugați și verdeața tocată, omogenizați și turnați sosul peste salată.

Amestecați bine și serviți imediat.

Variantele firește că-s destule, așa că n-am să insist prea tare. Cel mult pot să vă spun că puteți să trimiteți salata noastră spre dulce-acrișor, în caz că vă place genul, adăugând fructe uscate (caise, stafide…) sau puteți insista asupra părții crocante, adăugând, de pildă, și niște alune de pădure.

Vinul? Păi dat fiind că această versiune de salată de andive e plină de prospețime, aș pofti la ea un riesling vioi. Dar, fie vorba între noi, nici brânza, nici nucile și nici merele nu-s deloc pretențioase la băutură, așa că o să meargă bine cam orice vin alb sec și mai ușurel.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu mere, nuci și maioneză Salată de mere, sfeclă roșie, nuci și șvaițer Salată de ton cu mereSalată de ton cu mere Default ThumbnailSalată de andive cu smântână

  • andive, aperitiv, mere, nuci, Roquefort, salata

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved