• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salata Caesar

May 31, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de salate, Salate de pește 1


Rețeta care urmează nu-i nici franțuzească, nici italiană ci (culmea!) americană și a fost născocită în California anilor ’20. De altfel, transatlanticii sunt foarte mândri cu invenția asta și o s-o vedeți înfulecată într-o grămadă de filme hollywoodiene. Sigur că nu asta-i motivul pentru care și-a făcut loc în acest delicios site, dar am să vă las pe dumneavoastră să decideți dacă-i bună sau nu, că taman m-a cuprins un val de politețe. Și sunt și curios oleacă dacă o să vă speriați de sosul cam ciudat care intervine în narațiune.

Așadar, pentru 4-6 persoane pregătiți

1 căpățână mare de salata verde,
3 fileuri de hamsii,
2 ouă (foarte proaspete),
4 felii de pâine, curățate de coaja și tăiate cubulețe,
100 g costiță, tăiată felii nu prea subțiri și apoi în fâșiuțe,
4 linguri parmezan ras,
6 linguri ulei de măsline,
4 linguri zeamă de lămâie,
1 cățel de usturoi,
piper.

Rumeniți mai întâi costiță într-o tigaie de teflon. Dați-o deoparte și prăjiți crutoanele în grăsimea rămasă (dacă vreți, puteți să le prăjiți în ulei). Adăugați și usturoiul tocat, dar aveți grijă să nu-l ardeți. Când e gata, dați deoparte pe-o hârtie absorbantă, să fie salata mai ușoară.

Zdrobiți bine, într-un castronel, fileurile de hamsii, turnați uleiul și zeama de lămâie, piperați. Puneți ouăle 10 secunde (da, nu mai mult, nu-i greșeală de culegere) în apa clocotită și adăugați conținutul lejer înfierbântat la sosul din castronel, amestecați bine cu un tel, adăugați și parmezanul, omogenizați și turnați sosul peste salata bine spălată și ruptă fâșii. În momentul servirii, mai amestecați o dată, decorați cu crutoane și costiță. Atât.

Cât despre vin, eu zic să optați pentru un Aligoté, sec și răcoritor. Și puteți să-l faceți și șpriț de data asta, americanii nu cred să se supere.

Update: dacă vă interesează, o istorie pe scurt a acestei salate găsiți aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de pui cu de toateSalată de pui cu de toate Salata niçoise Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Salată napolitană de paste

  • aperitiv, costita, crutoane, hamsii, oua, parmezan, reteta, salata, salata verde

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved