Repede, repede, pana nu dispare porumbul, sa va dau reteta asta (azi am aflat-o, scuze!), ca sigur o sa-mi multumiti. E simpla, se face usor si pune foarte bine cereala asta in valoare.
Asa ca pregatiti 4 stiuleti de porumb (cu tot cu panuse), 80 g unt, 1 catel de usturoi (sau mai multi), 1 legatura de patrunjel, sare si piper.
Spalati bine stiuletii si lasati-i sa stea in apa proaspata minimum jumatate de ora, ca sa nu se arda panusele la fript. Dupa cel mult o ora ii scoateti, departati cu grija frunzele si eliminati toata matasea. Cat stau la inmuiat, frecati bine untul cu usturoiul curatat si zdrobit, verdeata curatata si tocata, plus sarea si piperul. Ungeti bine boabele cu amestecul asta, trageti panusele inapoi in pozitia lor initiala, sa protejeze, si cu asta basta pregatirile. Puteti sa frigeti porumbul pe gratar (cel mai bine), întorcându-l des, sau sa-l coaceti in cuptor (cam 20 de minute, la foc potrivit, adica 190ºC), invelindu-i eventual, in folie alimenatara, sa nu se arda.