• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui de ciuperci cu porumb

Nov 16, 2010 costachel Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete de post 1


Chiar nu știu cum s-a-ntâmplat de n-am pus până acum pe site excelenta rețeta de mai la vale. O am de mult, iar frigăruile astea de ciuperci cu porumb au fost prezente chiar și în momentul lansării volumului „Caietul de rețete”, de-a exclamat Liviu Antonesei, gustând din ele, „dom’le, e bine scrisa cartea asta!” (apropo, dacă sunteți curioși, am pus niște poze de atunci pe contul de Facebook). Altminteri, e vorba despre o mâncare foarte simplu de făcut, pentru toate anotimpurile și nu e câtuși de puțin de lepădat nici chiar în perioadele de frupt. În post, însă (de pildă acum!), frigăruile astea vegetariene sunt o adevărată delectare.

Pentru 4 porții, pe masă trebuie să se afle

1 conservă de știuleți mici de porumb (400 g),
200 g ciuperci proaspete (champignon),
sare și piper,

iar pentru sosul acompaniator,

100 ml ulei extravirgin de măsline,
2 linguri de muștar,
zeama de la 1/2 lămâie,
arpagic verde (sau, dacă nu găsiți, cozi de ceapă așijderea),
sare și piper.

Începeți cu sosul, amestecând muștarul cu uleiul (turnat în fir subțire, ca la maioneză) și cu zeama de lămâie. Sărați, piperați și adăugați arpagicul tăiat foarte mărunt. Acoperiți vasul și puneți sosul la rece, să se cunoască bine ingredientele între ele.

Eliminați piciorușele ciupercilor (găsiți dumneavoastră la ce să le folosiți mai departe), spălați-le bine) și uscați-le idem.

Scurgeți bine știulețeii (ce cuvânt!), uscați-i și pe ei și înfigeți-i, alternativ cu ciupercile, pe frigărui. Sărați, piperați și puneți-le pe grătarul bine încins (sau sub grilul cuptorului).

Frigeți cam 5 minute, întorcându-le des pe o parte și pe alta. Serviți fierbinte, având alături sosul rece (tare-i buna combinația asta de rece și fierbinte!).

În ceea ce privește vinul, un Riesling mi se pare optim, dar parca aș îndrăzni data viitoare un rozé sec.

 

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi Pilaf de ciuperci cu legume Céleri-rave rémoulade, adică țelină cu sos de muștar Tocanita de cartofi cu ciuperciMâncare de cartofi cu ciuperci

  • ciuperci, frigarui, legume, mustar, porumb, post, sos

One thought on “Frigărui de ciuperci cu porumb”

  1. Loki 16/11/2010 at 10:56

    Cred ca imi place perioada de post… plin de retete cu vegetale.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved