• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept umplut de pui în pergament

May 25, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci, Rețete de fripturi 2


Piept umplut de pui în pergament

Rețeta de piept umplut de pui care urmează e situată oarecum între puiul la pungă și șnițelul umplut, păstrând însă de la fiecare numai calitățile. E foarte gustoasă, destul de rapidă (în vreo oră ați terminat cu ea) și o puteți pune, cu egal succes, și pe o masă normală, în familie, și pe una mai sărbătorească. Și nu trebuie să aveți prejudecăți: în ambele cazuri puneți mâncarea pe farfurie cu tot cu pergament, că arata frumos așa rumenit. Dacă însă n-aveți încotro și va trebui să folosiți folie de aluminiu alimentar (ceea ce nu-i prea bine, că iese mai curând fiertură decât friptură), trimiteți-o la coș imediat ce e gata puiul.

Pentru 4 persoane aveți nevoie de

2 piepturi de pui (întregi),
200 g ciuperci proaspete (merg și cele de cultură, dar ce bine ar fi dacă ați avea de pădure!),
2 felii de șuncă afumată (șunca, vă mai spun o dată, e preparatul ăla obținut din butul din spate al porcului, nu-i slănină, costiță sau altceva),
100 g cașcaval,
4 roșii,
1 lămâie,
1 cățel de usturoi,
30 g unt,
1 legătură de arpagic verde (sau ceva cozi de ceapă verde),
pătrunjel,
sare și piper.

Curățați ciupercile, spălați-le, uscați-le, tăiați-le cubulețe, stropiți-le cu zeama de lămâie ca să rămână albe și lăsați-le puțin în pace.

Nu vă opriți, curățați usturoiul și tocați-l. Procedați la fel cu pătrunjelul și arpagicul/ceapa.

Topiți untul într-o cratiță și sotați ciupercile la foc viu. După câteva minute, adăugați usturoiul și jumătate din tocătura de verdețuri, mai căliți 2 minute, sărați, piperați și stingeți focul.

Spălați roșiile și tăiați-le felii subțiri, după care vine rândul cașcavalului la feliere (de 4 felii aveți nevoie).

Împărțiți în două piepturile de pui, dezosați-le și tăiați în două fiecare bucată, pe grosime, fără să le separați (să se deschidă ca o carte). Puneți-le pe un fund de lemn, frăgeziți-le cu ciocanul de șnițele, efectuați sărarea și piperarea. Puneți peste fiecare 1/2 de felie de șuncă, o lingură de ciuperci călite și o felie de cașcaval, apoi închideți „cartea”, cu ajutorul unei scobitori.

Pregătiți 4 bucăți de pergament, suficient de mari ca să cuprindă bine totul, puneți în mijlocul fiecăreia un șir de felii de roșii, deasupra vine pieptul, presărați sare, piper și restul de verdeață tocată și finisați cu restul de felii de roșii.

Închideți bine pachețelele, așezați-le într-o tavă, pe care o veți pune la jumătatea înălțimii cuptorului (pe care, firește, n-ați uitat să-l încălziți). Coaceți la foc destul de zdravăn (220ºC) timp de 20-25 de minute, după care deschideți ambalajul și lăsați carnea să se rumenească (maximum 15 minute ar trebui, în mod normal, să dureze). Dacă aveți grill, dați-i drumul și rumeniți doar 5′.

Serviți imediat, turnând în pahare un Fetească Regală, cât de-un strop de patriotism.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de pui în pergament Piept umplut de curcanPiept umplut de curcan Piept de pui umplut cu legume Default ThumbnailCurcan umplut cu nuci

  • cascaval, ciuperci, cuptor, friptura, pergament, pui, reteta, rosii, sunca, umplut, usturoi

2 thoughts on “Piept umplut de pui în pergament”

  1. Peccatum 08/05/2012 at 22:41

    Prestat azi pieptul asta cu pergamentul aferent si e o reteta excelenta pentru zilele cand timpul alocat bucatariei trebuie sa fie extrem de scurt. Mersi pentru o alta reteta excelenta.

    Reply ↓
    1. costachel Post author09/05/2012 at 10:37

      Subscriu. Cu precizarea că puiul ăsta umplut e numai bun de făcut și în zilele călduroase: îl bagi în cuptor și fugi din bucătărie 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved