• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui în pergament

Jun 09, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Ceea ce urmează este o rețetă parcă special concepută pentru zilele calde de vară, după ce deja te-ai saturat de telemea cu roșii, salate și borșuri reci de legume. Un stagiu foarte scurt lângă aragaz, după care dăm drumul la cuptor și fugim repede de lângă el, pentru a ne întoarce numai și numai atunci când mâncarea e gata. Sigur, nu vă împiedică nimeni să faceți mâncarea asta în orice zi din orice anotimp doriți dumneavoastră, numai că trebuia să fac și eu oleacă de conversație până ce intrăm în subiect, c-așa-i politicos.

Așadar, pentru 4 persoane:

2 piepturi de pui,
2 căței de usturoi,
2 cepe verzi,
50 ml supă de pui,
250 g de ciuperci (cel mai bine proaspete și preferabil de pădure),
puțin cimbru, puțin maghiran, câteva frunzulițe de salvie (astea-s facultative, dar e mai bine cu),
3 linguri de vin rosu,
2 lingurițe de zeama de lămâie,
8 felii subțiri de șuncă (nu slănină, nu costiță!),
8 roșii mici,
1 lingură de ulei de măsline,
sare și piper.

Curățați și tăiați ciupercile, tocați fin ceapa și usturoiul.

Dați supa în clocot într-o crăticioară, adăugați ceapa, usturoiul și ciupercile și fierbeți totul, la foc mijlociu, timp de 10 minute. Adăugați jumătate din cimbru și maghiranul, turnați vinul, continuați fierberea timp de alte 5 minute, până când lichidul se va fi evaporat.

Împărțiți piepturile în doua, dezosați-le și curățați-le de piele și de zgârciuri. Rumeniți-le într-o tigaie cu uleiul, 5 minute, timp în care tăiați roșiile în feliuțe.

Ungeți bucățile de pui cu zeama de lămâie și puneți-le pe fiecare pe câte o bucată de hârtie pergament, suficient de mare pentru ca sa putem obține un pachet bine închis. Adăugați la fiecare câte un sfert din cantitatea de ciuperci, acoperiți-le cu cate 2 felii de șuncă, puneți de jur-împrejur feliuțe de roșii, presărați cu restul de cimbru și cu frunzulițele de salvie tocate, după care închideți ermetic fiecare pachet.

Puneți-le într-o tava și băgați-le în cuptorul încins, la foc tare, timp de 15-20 de minute, perioadă în care puteți face absolut tot ce vă trece prin cap, dar eu zic să beți un pahar de vin, că-l meritați. Când serviți puiul la masa, pachetele trebuie sa fie tot închise (să mai muncească și comesenii, ce naiba!).

Iar ca vin, o Fetească Regală am să vă recomand de data asta.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept umplut de pui în pergamentPiept umplut de pui în pergament Pește la cuptor în pergament Pulpă de porc în pergament Ruladă de curcan în pergamentRuladă de curcan în pergament

  • ciuperci, cuptor, friptura, pergament, pui, reteta, rosii, sunca

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved