• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui umplut cu legume

May 01, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Piept de pui umplut cu legume

O rețetă primăvăratică (deci ușoară) de piept de pui umplut care, deși în farfurie seamănă al naibii de bine cu un banal șnițel de piept de pui, va produce o surpriza deosebit de agreabila invitaților pe care-i aveți (ba chiar și dumneavoastră, când veți vedea niște oameni satisfăcuți și sătui din te miri ce și mai nimic). E drept, rețeta e nițel mai migăloasă, dar va asigur că merita efortul.

2 piepturi mari de pui,
500 g spanac proaspăt,
300 g morcovi,
200 g ciuperci (champignon),
100 g pesmet,
2 oua,
40 g parmezan,
1/2 l vin alb sec,
1 cățel de usturoi,
1 ceapa verde,
oregano uscat,
4 linguri de ulei de măsline,
ulei pentru prăjit,
sare,
piper.

Împărțiți în doua piepturile de pui, dezosați-le și eliminați pielea. Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit faceți în partea groasă a fiecărei bucăți o incizie lată și profundă, ca un fel de buzunar.

Puneți carnea într-un castron, turnați vinul deasupra, acoperiți vasul cu folie transparenta și lăsați puiul sa se marineze, în frigider, timp de 3 ore.

Curățați și spălați legumele, dați morcovii prin răzătoarea mare, tăiați bucățele ciupercile, tocați ceapa și usturoiul.

Încălziți într-o tigaie uleiul de măsline, căliți usturoiul și ceapa. Când încep sa se înmoaie (fără să-și schimbe culoarea) adăugați morcovul, spanacul întreg și ciupercile. Sărați, piperați, presarăți jumătate din cantitatea de parmezan, turnați un păhărel de apă caldă (sau de vin așijderea, de ce nu?) și căliți totul la foc viu cam 10 minute, amestecând, până când compoziția se înmoaie și devine omogenă.

Scurgeți bucățile de piept de pui, umpleți-le cu legumele răcorite și închideți „buzunarele” cu ajutorul unor scobitori.

Amestecați pesmetul cu restul de parmezan și cu 1 linguriță de oregano. Bateți bine ouăle. Treceți pieptul de pui umplut prin oua, apoi prin pesmetul condimentat.

Prăjiți în mult ulei încins, la foc destul de moale, ca să nu se rumenească înainte de a fi pătrunse în interior.

Când sunt gata, puneți-le pe hârtie absorbantă, ca să se lepede de excesul de grăsime. Serviți-le fierbinți, cu cartofi noi și o salată de sezon. Le-ați scos scobitorile, da?

În ceea ce privește vinul pentru șnițelele noastre umplute, eu aș opta pentru un Sauvignon Blanc mai zdravăn, adică mai din sud. Dar știți prea bine că nu oblig pe nimeni.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept umplut de pui în pergamentPiept umplut de pui în pergament Piept umplut de curcanPiept umplut de curcan Șnițel umplut în pesmet aromat Piept de pui în pergament

  • ciuperci, morcovi, pane, pui, reteta, snitel, spanac, tigaie, umplut

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved