• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Curcan umplut cu nuci

Nov 28, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 2


Cam de mult n-am mai apucat sa postez nimic pe site, ca mi s-a schimbat radical programul si, pana ma obisnuiesc, cred ca va mai trece nitica vreme. Cu scuzele de rigoare, si ca sa fiu sigur ca nu uit sa pun reteta asta pana vin Sarbatorile, va anunt ca urmeaza mai la vale o friptura foarte interesanta, care sunt ferm convins ca ii va incanta pe iubitorii de curcan (chit ca, in treacat fie spus, curca este mai buna decat consortul, dupa cum boul e mult mai gustos decat vaca, dar daca asa ne-am obisnuit sa spunem…) Asa ca, oprindu-ma aici cu polologhia introductiva, sa ne apucam de treaba, ca e oleaca de munca aici.

Asadar, lista de cumparaturi cuprinde 1 curcan cat de mare (ca-i vorba de Sarbatori aici, nu?), 250 g pateu de ficat de porc, 300 g carne de vitel tocata, 2 oua, 150 g de masline negre, tocate si fara samburi, 100 ml vin alb sec, 50 ml lapte, maruntaiele orataniei, tocate mare, 150 g nuci tocate, 250 g miez de paine, 2 lamai, 200 g costita, taiata in felii subtiri, 200 g unt, sare, piper (rasnit si boabe).

Pentru umplutura, nu-i cine stie ce bataie de cap. Caliti cateva minute in 100 g unt maruntaiele, vitelul si pateul, piperate putin, stingeti focul, adaugati maslinele, painea, nucile, piperul boabe, ouale, laptele si vinul. Amestecati zdravan pana obtineti o compozitie omogena si cu asta basta. In ce priveste curcanul, goliti-l, curatati-l, frecati-l cu sare si cu zeama lamailor. Tartinati-l bine, si pe dinauntru, si pe dinafara, cu untul, dupa care umpleti-l cu compozitia obtinuta mai sus, neuitand ca deschizatura prin care s-a bagat umplutura trebuie cusuta. Acoperiti pasarea cu feliile de costita, si nu uitati de copane, ca nu cumva sa se usuce. Asezati apoi oratania intr-o tava unsa cu unt, bagati totul in cuptorul incins dinainte, iar timpul de coacere trebuie sa fie de 45 de minute pentru fiecare kilogram, la foc moale. Daca nu vreti cu costita, acoperiti curcanul cu folie de aluminiu (da’ nu-i chiar bine), pe care sa o scoateti cu 20 de minute inainte de final. Tot cu 20 de minute inainte scoateti si costita. Puneti friptura pe platou, sa se lafaie pe un strat de cartofi prajiti (e doar o sugestie, nu dau cu parul).

Vinul? Ei, parca n-ar prea merge unul alb, asa ca mai bine, zic eu, turnati in pahare un roşu uşor, cum imi aduc aminte eu ca era Merlot-ul de Dealul Bujorului.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept umplut de curcanPiept umplut de curcan Ruladă de curcan în pergamentRuladă de curcan în pergament Piept umplut de pui în pergamentPiept umplut de pui în pergament Peste umplut cu nuci si prune uscatePește umplut cu nuci și prune uscate

  • costita, cuptor, curcan, friptura, nuci, porc, tava, umplut, vitel

2 thoughts on “Curcan umplut cu nuci”

  1. Crisan Daniela 29/12/2013 at 20:30

    Vreau sa va intreb daca compozitia pentru umplut se introduce pe sub piele ori in cavitatea toracica a curcanului ?

    Reply ↓
    1. costachel Post author31/12/2013 at 09:10

      În cavitatea toracică.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved