• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Penne cu două brânzeturi

Jun 21, 2011 costachel Paste cu lactate, Rețete, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 4


O rețetă tare simplă și gustoasă, dar care, pe deasupra, poate fi privită și ca un simplu punct de plecare spre foarte multe alte variante. Fiindcă evident că puteți alege combinația de două brânzeturi pe care o preferați (sau pe care o aveți la îndemână), după cum nici pastele nu-i chiar musai să fie penne, cam oricare tip din categoria „scurte și groase” putând fi utilizat cu deplin succes.

Și, ca să intrăm în miezul problemei, pregătiți

500 g penne,
120 g roquefort,
30 g unt,
120 g roșii-cireașă,
8 frunze de salvie proaspătă,
sare și piper,

plus, pentru sos,

1 hașmă (sau 1 ceapă mică),
30 g unt,
100 ml smântână,
140 g cașcaval.

Puneți pastele la fiert, în 5 l de apă cu 5 linguri rase de sare. Cât fierb, faceți sosul: căliți hașma, curățată și tocată, în unt, la foc moale. Înainte de se rumeni stingeți cu smântâna, adăugați cașcavalul ras și amestecați cu telul până când obțineți o cremă omogenă.

Scurgeți pastele, amestecați-le cu sosul, împărțiți totul în 4 farfurii. Presărați roquefort mărunțit și puneți farfuriile sub grill-ul cuptorului, să se topească (nu-i obligatoriu, mai ales dacă-i totu-i fierbinte bine).

Tăiați roșiile în două și căliți-le repede în unt împreună cu frunzele de salvie. Sărați, piperați, repartizați-le în farfurii și serviți imediat.

Vinul? Eu aș vrea Fetească Albă, dar nu prea mă aude nimeni, așa că, la unt și smântână, puteți încerca un Chardonnay.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Penne all’arrabbiata paste gratinate paste la cuptorPenne gratinate la cuptor Penne cu vinete, dovlecei și roșii Penne gratinate cu ciuperciPenne gratinate cu ciuperci

  • branza, cascaval, paste, penne, Roquefort, rosii, smantana

4 thoughts on “Penne cu două brânzeturi”

  1. Andreea 21/06/2011 at 16:50

    Super!
    Am o banuiala: cred ca te uiti pe la mine prin frigider si-apoi postezi cate-o reteta comform gaselnitelor… 🙂 🙂 🙂

    Reply ↓
  2. costachel Post author21/06/2011 at 20:08

    De uitat nu, dar imi trimite niste unde telepatice 🙂

    Reply ↓
  3. aphextwinz 22/06/2011 at 10:41

    Bun, avem ceva branzeturi in batatura. Altceva voiam sa zic, am vazut ieri hasme, esalote, cum le-o mai zice, la un supermarket, sa ma aghesmuiasca al de sus, vorba lui nea Toma, de trei ori ma uitai la pret si nu nu-a venit sa cred, peste 4 lei, mai degraba spre 5, o punguta cu trei-4-5 bucati, adica 250g.

    Reply ↓
  4. costachel Post author22/06/2011 at 11:37

    Cerere si oferta, ce sa-i faci… La unele legume (brocoli, de pilda) a scazut in timp pretul, la altele… Daca as avea ceva pamant, stiu ce-as pune 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved