• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Penne cu vinete, dovlecei și roșii

Apr 28, 2012 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Mâncăruri cu vinete, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete de post, Rețete de salate 0


Penne cu vinete, dovlecei și roșii

Penne cu vinete, dovlecei și roșii mi s-a părut un titlu ceva mai bun decât Penne în ratatouille, cum se chema, din câte mai țin minte, nebunia asta în original. Dar tot nu prea mă pot hotărî definitiv care titlu e mai bun, fiindcă urmează o rețetă destul de greu de definit: parcă e salată de paste, dar și mâncare de paste cu legume, sau poate o ratatouille (că ghiveci nu-i pot spune) cu adaos de penne… Nu știu, și de fapt nici nu cred că prea contează: pastele cu legume de mai la vale sunt tare simplu de făcut și foc de bune. În fond atât ar trebui să ne intereseze, nu?

250 g penne (sau alte paste, de preferință tot scurte și groase),
1 vânătă,
2 dovlecei subțiri,
2 ardei grași (1 galben și 1 roșu, să fie mai frumos colorat),
500 g roșii,
2 cepe,
ulei de măsline,
1/2 căpățână de usturoi (sau după gust),
1 ardei iute (dacă și cât vreți),
busuioc,
sare,
piper (dacă n-ați pus ardei iute).

Mai întâi pregătirile preliminare: spălați, uscați și curățați ardeii, vinetele, dovleceii (dacă-s tineri, dovleceii îi puteți lăsa cu coajă cu tot, iar cu vinetele faceți ce vreți: le lăsați coaja sau le-o puteți curăța ca pentru imam baildi). Curățați și ceapa, tocați-o mărunt, ardeii tăiații ștraifuri, iar vinetele și dovleceii în 4 pe lung, apoi bucățele.

Căliți ceapa în vreo 50 ml ulei. Când începe să se-nmoaie, adăugați dovleceii și sotați totul 10 minute. Scoateți cu lingura cu găuri, puneți ceapa și dovleceii într-un castron, adăugați puțin ulei și căliți împreună vinetele și ardeii (cam 15 minute). Puneți și legumele astea în castron, încă puțin ulei și căliți un pic usturoiul curățat și tăiat felii subțiri, facultativul ardei iute și roșiile curățate de semințe, eventual și de pieliță, tăiate bucăți (5 minute). Stingeți focul, adăugați pastele fierte separat și bine scurse, amestecați bine și puneți totul în castron, peste restul legumelor.

Amestecați, în fine, totul, reglați de sare și piper, presărați busuiocul și cu asta basta. Serviți pennele cu vinete, dovlecei și roșii călduțe sau chiar reci.

Ce bem la ale noastre penne cu vinete, dovlecei și roșii? Păi alb aș zice prima oară, dar n-aș refuza nici un rozé. Totul e ca vinul să fie ușor, proaspăt și reconfortant.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Vinete, dovlecei și roșii la cuptor Paste cu vinete, dovlecei si rosii la cuptorPaste cu vinete, dovlecei și roșii gratinate la cuptor Mâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptorMâncărică de vinete, dovlecei și roșii la cuptor Paste cu vinete

  • ardei, ceapa, dovlecei, Franta, paste, penne, rosii, salata, usturoi, vinete

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved