• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Morcovi cu stafide și alune

Mar 31, 2009 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de salate 0


Salata? Gustare? Aperitiv? Nici nu știu cum să clasific rețeta asta extrem de simpatică. E din toate câte puțin, dar asta nu cred ca o să vă împiedice prea mult s-o testați, fiindcă, între noi fie vorba, reglajul din zeama de lămâie o să rezolve multe semne de întrebare. Așa că, în funcție de preferințele dumneavoastră, mai dulce sau mai acrișoară, rețeta de mai jos e numai bună să lumineze nițel postul și să-i dea o pată de culoare.

Pentru 4 persoane, înarmați-vă cu

600 g morcovi, curățați și dați prin răzătoare,
100 g stafide,
8 linguri de ulei,
zeama de la 2 lămâi (după cum vă spuneam mai sus, asta e o cantitate absolut orientativă),
100 g alune prăjite (ar putea fi, la o adică, și nuci, și migdale, și arahide, și…),
sare și piper.

Dacă ați rezolvat problema aprovizionării, restul e foarte simplu; amestecați bine totul (cu excepția alunelor), și lăsați marfa la rece măcar o oră. Când serviți, amestecați și alunele, tăiate din cuțit (mai mare). Atât.

Variantele sunt, desigur, destule, și n-am să insist prea mult. Vă spun doar că ați putea, de pildă, să adăugați 1 măr (precum în poza de mai sus), tăiat cubulețe sau julienne. Sau, dacă nu țineți post, ați putea lega salata cu o maioneză. Și așa mai departe…

Vinul? Eu unul aș încerca un Pinot Gris, poate chiar puțin spre demisec, însă depinde și de cât de dulce sau de acrișoară o să vreți sa fie sălățica noastră.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de morcovi cu portocale Salată rusească Vinegret de sfeclă, cartofi și morcoviSalată rusească de sfeclă, cartofi și morcovi (Vinegret) Friptura de vitel impanata cu morcovi si fisticFriptură de vițel împănată cu morcovi și fistic Salată de brocoli, conopidă și morcovi

  • alune, aperitiv, morcovi, salata, stafide

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved