• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Friptură de vițel împănată cu morcovi și fistic

Nov 18, 2008 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de aperitive, Rețete de fripturi, Rețete de salate 0


Friptura de vitel impanata cu morcovi si fistic

Ei, dragii și, mai ales, dragele moșului, recunosc, numele asta e pus cam la derută. De fapt, nu-i vorba chiar despre o friptură de vițel, fiindcă pe masă va poposi un fel de salată. Dar, dacă aș fi încercat să vă povestesc încă din titlu cum stă treaba, probabil mi-ar fi ieșit un soi de romănel. Însă, după cum știți, nu prea ne împiedicăm noi de amănunte de genul asta și trecem repede la treabă, ca tare bun aperitiv o să ne iasă

Pentru 6 persoane avem nevoie de

600 g pulpă de vițel,
30 g fistic curățat,
1 ceapă mică,
1 morcov,
1 pahar de vin alb sec,
1 legătură de ridichi,
300 g salată verde,
supă,
1 lingură de mărar tocat,
1 lămâie,
ulei de măsline,
sare și piper.

Opăriți mai întâi fisticul 1 minut ca sa-l puteți curata de pieliță. Curățați și tăiați morcovul în bastonașe scurte și subțiri.

Împănați carnea cu fistic și morcov, ajutându-vă de un cuțit cu lama subțire, bine ascuțit, cu care veți face incizii profunde. Legați apoi friptura cu sfoară de bucătărie, ca să-și mențină forma în timpul coacerii.

Tocați mărunt ceapa și căliți-o, într-o cratiță, în câteva linguri de ulei. Adăugați carnea, rumeniți-o bine pe toate părțile, sărați, piperați. Turnați vinul și lăsați-l să se evapore la foc viu.

Micșorați flama, puneți capacul mai pe-o parte și continuați fierberea timp de o oră (cu oarece aproximație, firește), adăugând câte puțină supă caldă atunci când sosul scade prea mult.

Când e gata, scoateți-o, lăsați-o sa se răcească, după care tăiați-o mai întâi în felii și apoi în bastonașe.

Într-un castronel amestecați zeama lămâii cu câteva linguri de ulei (depinde cât de acru vreți să vă iasă sosul), cu sare, piper și mărar. Bateți cu telul până se emulsionează (și, să știți, e foarte bine să faceți la fel în cazul oricărei salate).

Spălați salata, uscați-o, tăiați-o și puneți-o într-un castron. Tăiați și ridichile rondele subțiri. Puneți salata pe un platou, adăugați carnea și ridichile, turnați sosul emulsionat, amestecați și serviți.

Care ar fi vinul? Chit că-i vorba, măcar aparent, despre o friptură de vițel, tot un alb sec merge mai bine, că doar despre un aperitiv am povestit aici. Așa că turnați repede în pahare un Riesling și poftă bună!

S-ar putea să vă intereseze și:

Friptura de vita cu sos de portocaleFriptură de vițel cu sos de portocale Friptură de vițel cu sos de șofran și coniacFriptură de vițel cu sos de șofran și coniac Friptură de vițel, simplă și à la Matignon, explicată de Julia Child Sote de vițel cu curry

  • aperitiv, fistic, morcovi, ridichi, salata, salata verde, vitel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved