• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de morcovi cu portocale

Aug 12, 2010 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete de post, Rețete de salate 0


O salată foarte uşoară, spectaculoasă şi foarte lesne de făcut. O idee excelentă atât pentru zilele de post, dar și pentru începutul unei mese într-o zi când afară căldura îşi face de cap. Trebuie să staţi puţin lângă aragaz, dar asta e, nimic bun nu se obţine fără sacrificii.

Pentru 6 persoane nu vă trebuie decât

1 1/4 kg morcovi,
3 portocale,
1 căţel mare de usturoi,
1 linguriţă de chimen,
1 linguriţă de scorţişoară,
3 linguri de ulei de măsline,
1 lămâie,
sare,
pătrunjel verde.

Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i în felii cât mai fine şi fierbeţi-i 10 minute în apă sărată, împreună cu usturoiul, chimenul şi scorţişoara. Lăsaţi-i să se răcească.

În acest timp curăţaţi portocalele, desfaceţi-le în felii şi debarasaţi-le de pieliţa albă, deasupra unui castronel, ca să nu se risipească inutil zeama (dacă e greu, ţineţi-le puţin la frigider; pieliţa se va întări şi vă va veni mai uşor).

Tapetaţi 6 cupe individuale cu portocalele, puneţi morcovii la mijloc şi stropiţi totul cu un sos făcut cu uleiul, zeama lămâii şi zeama cursă din portocale în castronel. Presăraţi şi pătrunjelul tocat mărunt, puneţi la frigider şi, în momentul când vă vin oaspeţii, serviţi.

Un vin uşurel, delicat şi profund citric, precum australianul cupaj de Semillon şi Chardonnay de la Lindemans, va completa cum nu se poate mai bine aperitivul nostru.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de brocoli, conopidă și morcovi Salată rusească Vinegret de sfeclă, cartofi și morcoviSalată rusească de sfeclă, cartofi și morcovi (Vinegret) Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale Default ThumbnailSalată de anghinare cu portocale

  • aperitiv, morcovi, portocale, salata

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved