• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab)

Jan 16, 2013 costachel Frigarui, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 4


Frigărui de pui cu lămâie si șofran

O tare interesantă specialitate iraniană, aceste frigărui de pui cu lămâie și șofran. Se fac foarte simplu și aduc pe masă parfum oriental din belșug. De obicei se prepară din pui mici, însă e mai simplu pentru noi să le preparăm din piept dezosat. Dar să trecem în bucătărie, să vedem care-i treaba cu acest Joojeh kabab, c-om mai avea timp de povestit și după aceea.

4 piepturi dezosate de pui,
2 cepe,
zeama de la 2 lămâi,
1/2 linguriță de piper de Cayenne (sau boia iute)
1 plic de șofran,
sare,
piper boabe,
pătrunjel,
sferturi de lămâie.

Tăiați mai întâi carnea de pui în cuburi potrivite. Puneți-le într-un castron, presărați-le cu ceapa dată pe răzătoare, turnați zeama de lămâie, presărați piperul de cayenne și râșniți deasupra cât piper negru poftiți.

Frecați bine carnea cu marinata, acoperiți cu folie alimentară și puneți vasul la frigider, unde trebuie să stea măcar trei ore (sau peste noapte).

Țineți frigăruile în apă vreo jumătate de oră (dacă-s din cele de bambus). Încingeți bine grătarul.

Scurgeți bine carnea și înfigeți cuburile în frigărui. Puneți în marinata rămasă șofranul (plus ceva sare) și amestecați bine.

Frigeți, în fine, frigăruile de pui pe grătar, întorcându-le pe toate părțile și ungându-le des cu marinata de lămâie și șofran.

Când le serviți (cu orez, cu cartofi, cu ce poftiți), presărați-le cu pătrunjelul tocat și puneți alături câte un sfert de lămâie, să-și poată stoarce peste carne fiecare, dacă și cum vrea.

Dacă aveți la îndemână pui mici (vă povesteam la început), tăiați-i pe spinare cu o foarfecă de bucătărie, de o parte și de alta a șirei spinării, care trebuie eliminată. Aplatizați puiul, iar mai departe e la fel.

Și, lângă aceste frigărui de pui cu lămâie și șofran, ne vom turna în pahare, indiferent de ceea ce cred iranienii despre treaba asta, un vin alb, ușor și sec. Ce ziceți de o Zghihară lângă Joojeh kabab?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Pinchitos, adică frigărui spaniole Piept de pui la grătar cu lămâie și usturoi Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor

  • frigarui, gratar, Iran, lamaie, Orient, pui, sofran

4 thoughts on “Frigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab)”

  1. aphextwinz 16/01/2013 at 15:47

    Sirienii de la macelaria halal de langa mine le au gata facute, adica marinate, nu insirate pe bete, nu am luat niciodata, daca asta e reteta nici nu merita sa iau, ca e simpla 🙂 cu primul pui (sau porc, shhh, dar daca merge vin, de ce nu) incercam. Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/01/2013 at 21:30

      Acuma nu știu ce condimente pun sirienii (că s-ar putea să fie și din altele), dar cu siguranță un pahar de vin o să meargă foarte bine. Că doar suntem creștini, ce Dumnezeu!

      Reply ↓
  2. Rochii de club 19/01/2013 at 13:19

    La Multi Ani!
    Super reteta! o idee buna de a mai schimba gustul frigaruilor (noi mancam des) si ar merge si un documentar despre India langa ele :))

    Reply ↓
  3. Taverna Pietrei Craiului 20/01/2013 at 13:01

    O reteta usor de urmat! Multumesc!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved