• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui la grătar cu lămâie și usturoi

May 27, 2011 costachel Fripturi la grătar, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


Piept de pui la grătar cu lamâie și usturoi

Când vă vorbeam mai demult despre vinegrete, vă spuneam că, pe lângă rolul lor bine cunoscut în salate, ele mai constituie și o excelentă soluție pentru a marina carnea, peștele sau legumele, mai ales înainte de a le frige pe grătar (dar nu numai). Ei, și pentru exemplificare urmează mai la vale o rețetă foarte simplă și absolut excelentă, menită să dea un plus de savoare și de frăgezime unui simplu piept de pui la grătar.

Așadar, pentru vreo

4 piepturi întregi de pui

pregătiți dumneavoastră

100 ml ulei (de la extravirgin la cel simplu de floarea soarelui, e în funcție de gust),
100 ml zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă,
coaja rasă de la 1 lămâie,
2 căței mari de usturoi, zdrobiți,
2 linguri de măghiran proaspăt, tocat (sau 2 lingurițe din cel uscat),
1 linguriță rasă de sare (sau după gust),
piper (iarăși, după gust).

Spălați piepturile, tăiați-le în două, ștergeți-le bine cu un prosop curat sau cu hârtie absorbantă. Puneți-le într-un castron sau într-o pungă de marinat.

Amestecați bine toate ingredientele marinatei și turnați sosul astfel obținut peste piepturile de pui, în așa fel încât fiecare bucată de carne să fie bine unsă. Acoperiți castronul (sau sigilați punga) și la frigider cu puiul nostru, că trebuie să stea acolo între 2 și 6 ore (dar nu uitați de el odată ce l-ați pus acolo, mai întoarceți bucățile din când în când să se marineze totul uniform)

În fine, scoateți piepturile de pui din zeama în care au stat (nu mai aveți nevoie de ea), ștergeți-le și frigeți-le pe grătarul încins, cam 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea frigerii.

Dacă n-aveți măghiran, îl puteți înlocui cu oregano sau chiar cu cimbru. Cât despre coaja lămâii, dacă nu sunteți siguri că n-a fost nici tratată, nici ceruită, atunci ați putea renunța la ea, e mai sigur așa.

În ceea ce privește vinul, sunt destule albe seci cu arome citrice, așa că nu insist. Oricum, dacă-i vorba de iarbă verde, n-o să puneți pe grătar numai piept de pui și nu prea vă văd cărând sticle/bidoane cu vinuri separate pentru fiecare friptură în parte. Greșesc cumva?

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de pui la grătar Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor Piept de porc la grătar Piept de pui picant cu cartofi noi, usturoi și ardei gras

  • friptura, gratar, lamaie, marinare, piept, pui, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved