• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Frigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano

Jul 09, 2012 costachel Frigarui, Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete de fripturi 0


Frigarui marinate de porc

Simple și foc de gustoase, aceste frigărui marinate de purcel vor face, cu siguranță, deliciul oricărei ieșiri „la grătar”. Și firește că, și în acest caz, rețeta care urmează mai la vale e doar un punct de plecare: puteți folosi și alte cărnuri (eventual de mai multe feluri), suplimenta numărul legumelor care vor însoți carnea, încerca alte verdețuri și condimente, ce mai, e loc suficient loc de căutări.

Dar, până una-alta, hai să vedem varianta de bază. Pentru care aveți nevoie de

600 g mușchi de porc,
2-3 cepe verzi,
1 lămâie,
1 lingură de miere,
1 lingură de ulei,
1 lingură de oregano proaspăt, tocat (sau 1 linguriță, dacă-i uscat),
sare și piper.

Radeți coaja lămâii, stoarceți zeama, puneți-le pe amândouă într-un castron. Adăugați mierea, uleiul, oregano-ul, sarea și piperul. Bateți bine tot cu telul, până se emulsionează.

Tăiați carnea cuburi potrivite iar ceapa (curățată!) bucățele. Puneți-le în sos, unde trebuie să stea minimum 30 de minute.

Udați bețele de frigărui, înfigeți alternativ carnea și ceapa, bine scurse. Frigeți-le 8-10 minute, întorcându-le din când în când și ungându-le des (folosiți o pensulă) cu marinată.

Serviți frigăruile imediat, ca atare (dacă urmează și alte fripturi după ele), sau cu garnitură și salată, în caz că ele vor constitui vedeta mesei.

Vinul pentru aceste frigărui marinate? Un roșu mai turbulent și mai parfumat, aș zice. Un Shiraz, de-un paregzamplu.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Frigarui de pui cu lămâie si șofranFrigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab) Frigărui cu trei ardei grași Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere Pinchitos, adică frigărui spaniole

  • ceapa verde, frigarui, lamaie, marinare, miere, muschi, oregano, porc

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved