Simple și foc de gustoase, aceste frigărui marinate de purcel vor face, cu siguranță, deliciul oricărei ieșiri „la grătar”. Și firește că, și în acest caz, rețeta care urmează mai la vale e doar un punct de plecare: puteți folosi și alte cărnuri (eventual de mai multe feluri), suplimenta numărul legumelor care vor însoți carnea, încerca alte verdețuri și condimente, ce mai, e loc suficient loc de căutări.
Dar, până una-alta, hai să vedem varianta de bază. Pentru care aveți nevoie de
600 g mușchi de porc, 2-3 cepe verzi, 1 lămâie, 1 lingură de miere, 1 lingură de ulei, 1 lingură de oregano proaspăt, tocat (sau 1 linguriță, dacă-i uscat), sare și piper.
Radeți coaja lămâii, stoarceți zeama, puneți-le pe amândouă într-un castron. Adăugați mierea, uleiul, oregano-ul, sarea și piperul. Bateți bine tot cu telul, până se emulsionează.
Tăiați carnea cuburi potrivite iar ceapa (curățată!) bucățele. Puneți-le în sos, unde trebuie să stea minimum 30 de minute.
Udați bețele de frigărui, înfigeți alternativ carnea și ceapa, bine scurse. Frigeți-le 8-10 minute, întorcându-le din când în când și ungându-le des (folosiți o pensulă) cu marinată.
Serviți frigăruile imediat, ca atare (dacă urmează și alte fripturi după ele), sau cu garnitură și salată, în caz că ele vor constitui vedeta mesei.
Vinul pentru aceste frigărui marinate? Un roșu mai turbulent și mai parfumat, aș zice. Un Shiraz, de-un paregzamplu.