• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Cum să faci un sos perfect de roșii pentru paste

Feb 24, 2016 costachel Rețete, Sfaturi, trucuri și tertipuri, Sosuri calde 4


Sos de roșii

Că mâncărurile cu sos sunt mai bune dacă, în ultima jumătate de oră, se pune cratița, descoperită, la cuptor, asta se știe. Printre cei care-au recomandat, de-a lungul vremii, tertipul se număra, printre alții, Colea Olexiuc, dar firește că nu era singurul. Dar să devină mai bun și sosul în sine? Așa spune purewow.com, care ne învață să facem un sos perfect de roșii pentru paste în trei pași simpli.

Începeți prin a face un sos normal de roșii (câteva sugestii găsiți aici, aici sau aici) cu usturoi, ceapă, roșii și așa mai departe (și cu votcă, dacă doriți), ingredientele fiind, desigur, după gust.

Când ați obținut sosul dorit, transferați-l într-un vas termorezistent și puneți-l în cuptorul încins dinainte, la 190ºC. Lăsați-l o oră și jumătate: aromele se vor întrepătrunde perfect, iar sosul se va carameliza ușor.

În fine, scoateți-l, mixați-l dacă vreți și adăugați, tot dacă vreți, puțină smântână. Amestecați, turnați-l peste paste și cu asta basta.

Bun, așa spune purewow.com, eu n-am făcut decât să vă comunic ideea ca atare, fiindcă mi se pare chiar bună. Însă dacă mă întrebați pe mine, timpul mi se pare chiar lung (o jumătate de oră mi se pare suficientă) și, în orice caz, atunci când terminați fierberea pe aragaz, sosul trebuie să fie sensibil mai lichid decât ar trebui să fie. Fiindcă, evident, în cuptor o să mai scadă.

Și să nu uit: evident că sosul preparat astfel nu va fi bun doar pentru paste. Pentru pizza, de pildă, ce defect ar avea?

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii Paste cu piept de pui si sos de rosiiPaste cu piept de pui și sos de roșii Paste cu măsline și sos de roșiiPaste cu măsline și sos de roșii Paste cu vinete, dovlecei si rosii la cuptorPaste cu vinete, dovlecei și roșii gratinate la cuptor

  • cuptor, rosii, sos

4 thoughts on “Cum să faci un sos perfect de roșii pentru paste”

  1. Infiintare Firma 02/05/2016 at 15:08

    Minunata reteta! La fel ca restul 🙂

    Reply ↓
  2. Luiza 05/05/2016 at 15:53

    O sa incerc si eu sa fac acest sos pentru paste!

    Reply ↓
  3. Gel Insecticid 03/07/2017 at 16:05

    Eu l-am incercat pe pizza. Absolut delicios!! A Iesit o pizza mult mai buna ca cea cumparata.

    Reply ↓
  4. Reparatii frigidere Chirita 28/09/2018 at 05:24

    Este gustos am sosul am pus peste chiftelute sa le fac marinate in sos de rosii ,ce sa spun cred ca imaginatia in bucatarie este infinita dar bunica spunea mereu : bun pui ,bun iti iese . Cu respect.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved