Că mâncărurile cu sos sunt mai bune dacă, în ultima jumătate de oră, se pune cratița, descoperită, la cuptor, asta se știe. Printre cei care-au recomandat, de-a lungul vremii, tertipul se număra, printre alții, Colea Olexiuc, dar firește că nu era singurul. Dar să devină mai bun și sosul în sine? Așa spune purewow.com, care ne învață să facem un sos perfect de roșii pentru paste în trei pași simpli.
Începeți prin a face un sos normal de roșii (câteva sugestii găsiți aici, aici sauaici) cu usturoi, ceapă, roșii și așa mai departe (și cu votcă, dacă doriți), ingredientele fiind, desigur, după gust.
Când ați obținut sosul dorit, transferați-l într-un vas termorezistent și puneți-l în cuptorul încins dinainte, la 190ºC. Lăsați-l o oră și jumătate: aromele se vor întrepătrunde perfect, iar sosul se va carameliza ușor.
În fine, scoateți-l, mixați-l dacă vreți și adăugați, tot dacă vreți, puțină smântână. Amestecați, turnați-l peste paste și cu asta basta.
Bun, așa spune purewow.com, eu n-am făcut decât să vă comunic ideea ca atare, fiindcă mi se pare chiar bună. Însă dacă mă întrebați pe mine, timpul mi se pare chiar lung (o jumătate de oră mi se pare suficientă) și, în orice caz, atunci când terminați fierberea pe aragaz, sosul trebuie să fie sensibil mai lichid decât ar trebui să fie. Fiindcă, evident, în cuptor o să mai scadă.
Și să nu uit: evident că sosul preparat astfel nu va fi bun doar pentru paste. Pentru pizza, de pildă, ce defect ar avea?
Este gustos am sosul am pus peste chiftelute sa le fac marinate in sos de rosii ,ce sa spun cred ca imaginatia in bucatarie este infinita dar bunica spunea mereu : bun pui ,bun iti iese . Cu respect.
Minunata reteta! La fel ca restul 🙂
O sa incerc si eu sa fac acest sos pentru paste!
Eu l-am incercat pe pizza. Absolut delicios!! A Iesit o pizza mult mai buna ca cea cumparata.
Este gustos am sosul am pus peste chiftelute sa le fac marinate in sos de rosii ,ce sa spun cred ca imaginatia in bucatarie este infinita dar bunica spunea mereu : bun pui ,bun iti iese . Cu respect.