• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu brocoli și sos de roșii

Feb 13, 2013 costachel Mâncaruri cu brocoli, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete de post, Rețete lacto-vegetariene 1


Paste cu brocoli și sos de roșii

O rețetă simplă, tare gustoasă și foc de frumos colorată. Cam așa aș putea să vă prezint, pe scurt, aceste paste cu brocoli și sos de roșii. Plus că, firește, ea poate fi considerată doar un simplu punct de plecare, spre alte rețete mai elaborate. Poate că veți dori, după moda italiană, să adăugați și câteva hamsii, sau s-ar putea să vreți nițică afumătură, ori niște cubulețe de piept de pui… Ei, dar n-am să epuizez acum lista posibilelor variante, am deplină încredere în dumneavoastră, așa că hai mai bine să vedem despre ce-ar fi vorba

250 g de paste,
1 buchet de brocoli,
400 g roșii, fără pieliță și tăiate cubulețe,
1 ceapă potrivită,
puțin ulei,
ceva verdeață (pătrunjel, de pildă),
sare și piper.

Spălați bine brocoli-ul, curățați-l și eliminați părțile dure ale piciorului (un curățitor de cartofi e perfect). Desprindeți buchețelele și tăiați piciorul cubulețe.

Puneți vreo 3 litri de apă la fiert (cu 3 linguri rase de sare). Când clocotește, opăriți scurt brocoli-ul (2 minute), scurgeți-l bine, dar păstrați apa, ca să fierbeți în ea pastele.

Tocați mărunt ceapa, căliți-o în ulei până devine translucidă, adăugați brocoli-ul, sotați-l și pe el vreun minut și stingeți cu roșiile. Sărați, piperați și mai lăsați sosul să fiarbă puțin. Dacă vi se pare prea gros, lungiți-l cu puțină apă de la fiert (sau cu vin alb sec)

Turnați sosul peste pastele fierte și scurse (sau, dimpotrivă, răsturnați pastele în cratiță), amestecați, presărați verdeața tocată, eventual ceva brânză (cașcaval, parmezan etc.) și cu asta basta.

Înapoi la variante? Ok, atunci vă pot sugera, la călirea inițială, ceva usturoi, pentru aromă, sau 1 morcov, pentru dulceață (să combată aciditatea roșiilor). Eventual, dacă nu-i vorba de post, puteți da sosului un plus de rafinament, adăugând spre final 2-3 linguri de smântână.

Vinul pentru aceste paste cu brocoli? Păi un Sauvignon Blanc aș cam pofti eu, la o primă strigare, dar o să meargă și vreun alt alb sec, cu condiția să nu fie prea aromat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu brocoli și smântânăPaste cu brocoli și smântână Paste cu brocoli și rodiiPaste cu brocoli și rodii Paste cu măsline și sos de roșiiPaste cu măsline și sos de roșii Paste cu piept de pui si sos de rosiiPaste cu piept de pui și sos de roșii

  • brocoli, paste, post, rosii, sos

One thought on “Paste cu brocoli și sos de roșii”

  1. autocolant 24/02/2013 at 23:20

    Arata delicios…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved