• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Aripioare de pui cu miere și muștar

Jul 26, 2011 costachel Fripturi la cuptor, Fripturi la grătar, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 8


Nici nu știu în ce categorie să includ aripioarele astea de pui. Sigur, cu garnitură și salată ele pot oricând constitui un prânz excelent, sau o cină așijderea, dar nu știu ce mă face să cred că rolul lor predominant în viață este acela de pretext pentru un pahar de vin, fie el servit acasă ori la picnic/grătar. Dar, în fine, fiecare va face taman ce va pofti cu ele, eu nu vreau altceva decât să vă ofer o marinată foarte interesantă, care parfumează și frăgezește carnea indiferent dacă aceasta va fi trimisă în cuptor sau trântită pe grătar.

Așa că notați: pentru vreo

8 aripi de pui

aveți nevoie de

1 lingură de miere,
2 linguri de muștar tip Dijon (pasta galbenă și netedă),
2 linguri de zeamă de lămâie,
sare și piper.

Amestecați bine ingredientele marinatei, ungeți aripioarele bine de tot și lăsați-le să stea măcar jumătate de oră. După care, ori le puneți pe grătar, ori în cuptorul încins la 200ºC (nu uitați să tapetați tava cu pergament).

Ca variantă, și numai dacă vă place mai iute, puteți amesteca în marinată puțin tabasco ori vreun alt hot sauce.

Cât despre vin, mă întorc la vorba regretatului Fănuș Neagu: alb, sec, rece și mult. Dacă se poate și gratis…

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Ceafă de porc marinată la grătar Pui marinat cu lămaie și portocală

  • aripi, cuptor, gratar, lamaie, marinare, miere, mustar, pui

8 thoughts on “Aripioare de pui cu miere și muștar”

  1. aphextwinz 27/07/2011 at 08:11

    Buna reteta si desteapta vorba de final. Nu aia voiam sa scriu, cand intru sa fac turul de blogosfera nu pot sa nu observ cu amuzament (o fi coincidenta, nu o fi) ca una dupa alta apar retete preluate, adica ai pu stu aripioare imediat aripioare (asemanatoare, ca se pot modifica ingredientele).

    Ca sa nu mai spun ca tocmai vorbeam cu o amica, rar mai dai peste cate o sarma sau o ciorba radauteana, majoritatea mananca “italieneste”, nu se mai poate fara ricotta, carpaccio, aglio, olio, parmigiano, mozzarella.

    Nu are legatura cu reteta deci am fost offtopic, dar in catalogul blogurilor apareau pe aceeasi pagina numai italienisme si pe urmatoarea aripioare, trei la rand 😀

    Ma iertati. In semn de protest o sa fac fasole cu afumatura, fara parmezan.

    Reply ↓
  2. costachel Post author27/07/2011 at 12:16

    După, cum am mai zis de multe ori, in primul rând vreau sa dau idei. Se pare că și reușesc uneori 🙂
    Cât despre multitudinea de rețete italienești, ele ascund deseori, din păcate, o realitate cruntă, aceea a exodului, mai mult sau mai puțin forțat, al românilor spre zări străine. Dar asta-i, firește, o altă discuție. A, că uneori mai e vorba și o doză de snobism…
    Si să nu uit: ce bine merg la fasole vreo doua tulpini de telina verde (pardon, sedano), taiate nu prea fin și călite doar un pic cu ceapa… 😀

    Reply ↓
  3. aphextwinz 27/07/2011 at 13:39

    Pus sefu, deci pe cuvant, am pus tulpini de telina la fasole, dar nu din aia de se cheam aapio, de-a noastra, dar tulpini si da, calite cu putina ceapa, nu prea mult.

    ‘ai dom’le ca suntem culmea, gand la gand 😀

    ps: si de acord cu doza de snobism, mai ales in randul fotbalistilor, oho.

    Reply ↓
  4. cofi 11/08/2011 at 17:17

    Sa ma ierti ca am luat blogul la rand, dar am absentat o perioada, motivat, evident. Prima mancare facuta de frati-miu la el acasa cand ne-a chemat sa se laude, asta a fost doar ca a pus si usturoi, nu mult. M-a apucat nostalgia ca frati-miu e plecat de 13 ani in SUA si vine cand si cand.Da cred ca o sa le fac daca nu e cald in week-end ca tot cautam o ceva rapid de facut de mancare. Mi-e lene…of!

    Reply ↓
  5. costachel Post author12/08/2011 at 09:13

    Uite, am sa-ncerc si eu cu usturoi (numai sa nu uit!). Si bine-ai revenit 🙂

    Reply ↓
  6. cofi 12/08/2011 at 11:48

    M-as bucura sa incerci, mie alea mi-au placut tare.EU in schimb le pun ceva sos iute ca sa mai variem 🙂

    Reply ↓
  7. Maria 25/06/2012 at 11:03

    Bune, dar mai vreau şi alte reţete cu aripioare, dacă se poate! Mulţumesc 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author25/06/2012 at 11:43

      Cu plăcere și s-a notat: căutăm și prestăm aripioare 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved