• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Chifteluțe de pește alb în sos de roșii cu somon afumat

Mar 23, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de tocături 0


Chifteluțe de pește alb în sos de roșii cu somon afumat

Niște chifteluțe de pește un pic mai elaborate, dar atât de gustoase încât orice muncă suplimentară este pe deplin justificată. Plus că, între noi fie vorba, rețeta asta e o soluție tare bună când descoperi că „blocul” de pește congelat pe care l-ai cumpărat de la supermarket nu-i nici pe departe vreun mare și frumos fileu, ci o aglomerare de bucățele, cu care nu prea ai ce face decât să le toci. Și, decât să-ți pierzi timpul înjurându-i pe producători, mai bine te apuci de chiftelele astea excelente.

400 g pește alb curățat,
1 ceapă mică și 1 potrivită,
1 ou,
1 felie de pâine, înmuiată în lapte (sau apă),
1-2 căței de usturoi (după gust),
200 ml vin alb sec,
100 g somon afumat,
400 ml passata (chestia aia de roșii care-i mai groasă decât sucul și mai subțire decât bulionul),
10 roșii-cireașă,
1 legătură de rucola (dar o să meargă și mărarul),
1 legătură de pătrunjel,
ulei,
făină,
sare și piper.

Mai întâi e bine să nu uitați să țineți peștele la sare, să piardă cât mai mult din apă. Tocați-l apoi împreună cu ceapa mică, usturoiul și miezul de pâine bine stors. Amestecați și oul, sărați, piperați, puneți și aproape toată rucola tăiată cât de mărunt (păstrați câteva fire pentru decor), faceți chifteluțe mici, tăvăliți-le prin făină, eliminați excesul și lăsați-le la frigider vreo jumătate de oră. Prăjiți-le apoi în ulei, pe toate părțile, cât să se întărească un pic (nu-i nevoie să fie perfect pătrunse, fiindcă vor mai fierbe și în sos)

Tocați mărunt ceapa rămasă și căliți-o în uleiul încins. Stingeți cu passata și cu vinul, puneți capacul, fierbeți sosul vreo 10 minute (foc mediu spre mic) și puneți chifteluțele.

Tocați mărunt somonul, tăiați roșiile jumătăți (sau sferturi, dacă-s prea mari, dar le puteți lăsa și întregi, dacă-s mici de tot). Adăugați-le în cratiță și mai fierbeți totul încă 10 minute, adăugând, spre final, și pătrunjelul, tocat cât de mărunt.

Serviți-le simple sau cu o garnitură după plac, presărând deasupra rucola rămasă.

Variante pentru aceste chifteluțe de pește sunt multe, începând de la soiul folosit (merluciu, cod, știucă, șalău, păstrăv etc.) și terminând cu afumătura, care nu-i musai să fie somon, plus că ar putea fi pusă și în chifteluțe. Iar roșiile-cireașă sunt, desigur, oarecum facultative, că n-o să fie vreo mare grozăvie dacă lipsesc din cratiță și, implicit, din farfurie.

Vinul? Alb și sec, cu siguranță. Și ținând cont că-i vorba despre pește (ba încă de două feluri), parcă tot pe un Aligoté aș miza și la chifteluțele astea.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Chiftelute de peste cu sos de rosiiChifteluțe de pește cu sos italian de roșii Chifteluțe de pește Default ThumbnailChifteluțe de știucă Chiftelute marinateChifteluțe marinate

  • chiftele, chiftelute de peste, peste, peste afumat, rosii, sos

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved