Da, stimați comeseni, și Eva Longoria gătește. Ba, mai mult, actrița din Neveste disperate a scos anul acesta și o carte de bucate, Evaʹs kitchen. Cooking with love for family and friends. Din care am extras și eu rețeta de avocado umplut cu creveți de mai la vale, ca să vedeți și dumneavoastră cu ce se mai ocupă unii în afara platourilor de filmare.
4 avocado, 450 g creveți mici (curățați, fierți și răciți), 1/2 ceapă, tocată foarte fin, 1-2 linguri frunze de coriandru, spălate și tocate, 1 lingură de zeamă de lămâie verde (lime), 4 linguri de maioneză, sare și piper, proaspăt măcinat.
Amestecați într-un castron toate ingredientele umpluturii, amestecând cu grijă. Reglați, după gust, de sare, iute și acru.
Tăiați fructele în două, pe lungime, scoateți sâmburii și puneți-le pe un platou. Umpleți fiecare jumătate cu câte o lingură de salată de creveți și serviți.
Și o precizare: pentru Eva Longoria maioneza este opțiunea numărul doi, prima fiind un dressing americănesc numit Miracle Whip. Ținând cont că sosul ăsta a apărut ca un substitut ieftin pentru maioneza în timpul Marii Crize (1929-1933), vă dați, cred, seama cam despre ce-i vorba. Și firește că ați putea folosi și vreun alt sos (cocktail, de pildă, promit să vă povestesc și despre el).
Despre vin, fosta nevastă a lui Tony Parker nu zice nimic, așa că am să vă recomand eu un Chardonnay. Mi se pare că se potrivește cel mai bine: atât cu rețeta, cât și cu vedeta.