• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tartă cu brânză de vaci, piersici și ciocolată

Jul 31, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Sigur, la o primă vedere ați putea zice că tarta asta cu brânză de vaci nu e altceva decât o variantă mai elaborată a tartei clasice, doar cu stafide. Aveți oleacă de dreptate, nu zic nu, însă vă rog să mă credeți că este vorba, totuși, de o prăjitură deosebită. Păi, în primul rând, e mult mai bună rece, scoasă atunci din frigider, ceea ce o trimite direct în categoria deserturilor estivale, care ne fac să suportăm mai ușor canicula. Iar dacă vă mai spun că se face și foarte simplu (muncește mixerul pentru noi, adică), sper că v-am convins că-i timpul să trecem în bucătărie.

Aluatul

250 g făină,
150 g unt rece, tăiat cubulețe mici,
1 vârf de cuțit de sare,
3-4 linguri apă ca gheața (toate cantitățile sunt date pentru o formă de tartă cu un diametru de aproximativ 23 cm).

Frământați repede făina, sarea și untul, cu vârful degetelor, adăugați apă, faceți o minge, înveliți în folie și trimiteți aluatul în frigider, să stea acolo măcar jumătate de oră. Dacă vreți să-l faceți cu robotul, v-am povestit aici cum.

Scoateți aluatul din frigider, întindeți o foaie, puneți-o într-o formă de tartă, înțepați ușor, din loc în loc, cu furculița, așezați deasupra o foaie de pergament, puneți niște boabe de fasole și coaceți aluatul 15 minute, la foc potrivit.

Umplutura

250 g brânză de vaci (cât mai proaspătă și mai grasă),
2 ouă,
zahăr după gust (să zicem de la 100 g în sus),
3-4 piersici,
1 tabletă de ciocolată neagră, mărunțită,
eventual ceva esențe.

Tăiați mai întâi piersicile felii și curățați-le de coajă. Transformați în pastă brânza împreună cu ouăle, zahărul, plus eventualele esențe. Adăugați apoi jumătate din ciocolată și omogenizați.

Scoateți aluatul din cuptor, eliminați, firește, pergamentul cu fasolea, lăsați la răcorit un pic, turnați deasupra compoziția de brânză, așezați feliile de piersici în cercuri concentrice și presărați ciocolata rămasă (dacă o dați prin răzătoare, probabil o să vă iasă mai frumos decât în poza de mai sus).

Băgați din nou tava la cuptor, coaceți încă 20-25 de minute, scoateți cu grijă din formă, lăsați tarta să se răcorească (preferabil pe o grilă). După cum vă spuneam, ar fi bine să mai stea și în frigider ceva timp înainte de servire.

Cât despre vin, mi s-a părut că ar fi mers de minune un Traminer dulce. Dar n-am avut…

S-ar putea să vă intereseze și:

Tarta cu brânză de vaci, cacao și portocale Tartă cu brânză de vaci și stafide Tartă cu ciocolată, banane și nuci Tartă cu ciocolată

  • aluat fraged, branza de vaci, ciocolata, cuptor, desert, piersici, tarta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved