• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tagliatelle cu ciuperci și șvaițer

Mar 30, 2011 costachel Paste cu ciuperci, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete de paste 0


Tagliatelle cu ciuperci și șvaițer

Tare simple și foarte bune mai sunt aceste tagliatelle cu ciuperci și șvaițer! O rețetă care pune optim în valoare două ingrediente extrem de sapide (ați ghicit, la ciuperci și la șvaițer mă refer). Sigur că ați putea face rețeta doar cu șampinioane sau cu pleurotus, bineînțeles că puteți înlocui șvaițerul cu niște cașcaval, însă vă rog să mă credeți că veți avea doar de pierdut. Ca la orice rețetă simplă, cu ingrediente puține, calitatea acestora din urmă e întotdeauna determinantă. Așa că v-aș propune să realizați mai întâi mâncarea precum mai jos e indicat și liberi sunteți apoi să faceți toate variante. Iar dacă vă plac mai mult, vă rog să mi le spuneți și mie!

Revenind însă la pastele cu ciuperci și șvaițer din titlu, aflați că aveți nevoie pentru ele de

500 g tagliatelle (1 cutie),
200 g șvaițer,
500 g ciuperci, de preferință amestecate (sunt pachete gata făcute prin hypermarketuri și nu numai),
1 cățel de usturoi,
100 g de unt,
pătrunjel,
sare și piper.

Mai întâi puneți la fiert pastele în multă apă sărată. Încingeți puțin untul (sărați-l un pic, să nu stropească) și căliți ciupercile, spălate, uscate și, dacă-s mari, tăiate. Tocați mărunt usturoiul împreună cu pătrunjelul (persillade, v-am învățat cum se face) și adăugați amestecul când ciupercile sunt aproape gata.

Scurgeți pastele, adăugați-le și pe ele peste ciuperci, împreună cu șvaițerul ras pe răzătoarea mare. Amestecați de vreo două ori și serviți, cu niște piper proaspăt râșnit chiar deasupra farfuriei și, dacă vreți, cu încă puțin pătrunjel tocat presărat deasupra.

Cât despre vin, cred că Chardonnay scrie pe aceste tagliatelle cu ciuperci și șvaițer. Oricum alb, sec și suficient de onctuos și delicat.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tagliatelle cu ciuperci, smântână și costiță Conopidă gratinată cu ciuperci Vinete cu șvaițerVinete cu șvaițer Paste cu somon afumatTagliatelle cu somon afumat

  • ciuperci, svaiter, tagliatelle, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved