• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Tagliatelle cu somon afumat

Oct 21, 2010 costachel Paste cu pește, Rețete, Rețete cu pește, Rețete cu somon, Rețete de paste 15


Tagliatelle cu somon afumat

Tare bună rețeta asta de tagliatelle cu somon afumat și foarte simplă, pe deasupra, nici nu știu cum de n-am executat-o până acuma, că de vreo zece ani o am notată și abia ieri am reușit s-o pun în aplicare. A ieșit asa de bună încât chiar m-a enervat întârzierea asta, dar nu-i nimic, mai bine mai târziu decât niciodată, nu?

Așa că, în conformitate cu foaia redescoperită, pentru 2-3 porții aveți nevoie de

250 g tagliatelle (sau alte paste, firește, dacă altfel nu se poate),
80 g somon afumat,
250 g smântână,
50 g unt,
1/2 cub de supă (absolut facultativ și mai bine nu),
sare,
piper,
ceva verdeață (mărar și pătrunjel).

Sosul e foarte simplu: încălziți untul, adăugați somonul tăiat fâșiuțe subțiri, amestecați cu multă grijă, lăsați-l 2-3 minute, adăugați smântâna (și eventualul cub de supă, fărâmițat), încă 5 minute de clocote mici și cu asta basta.

Fierbeți tăițeii, scurgeți-i drastic, răsturnați-i în cratiță cu sosul, amestecați cu aceeași băgare de seama, mai lăsați sa fiarbă puțin (cat se se cunoască bine), puneți în farfurii și presărați verdeața, tocata cat de mărunt, și puțin piper râșnit chiar atunci.

Variante? Păi v-am spus că abia ieri am avut premiera, așa că nu vă pot spune decât că data viitoare am să pun vreo doua linguri de vin alb sec în cratiță peste somonul încălzit (și am să-l las să se evapore înainte de a turna smântâna).

Vinul din pahare? Păi am băut un Aligote de Iași (Casa Olteanu) care a mers atât de bine încât sigur am sa repet tagliatellele astea cât de curând. O asociere într-adevăr perfectă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de linte cu somon afumat și citrice Piroști cu somon afumat Chifteluțe de pește alb în sos de roșii cu somon afumat Tăiței cu sos de praz, smântână și afumătură

  • paste, smantana, somon, tagliatelle, unt

15 thoughts on “Tagliatelle cu somon afumat”

  1. cofi 21/10/2010 at 13:18

    Sau poti sa-i pui niste lamaie in loc de vin, ca variatie.

    Reply ↓
  2. Costachel 21/10/2010 at 13:53

    Sa vad ce am la indemana data viitoare 🙂

    Reply ↓
  3. traian 21/10/2010 at 18:03

    Abia astept sa le incerc!!
    Le voi incerca si alaturi de un Aligote de Averesti

    Reply ↓
    1. Costachel 21/10/2010 at 20:05

      Pai poate ma ajuti sa vad daca merge 🙂

      Reply ↓
  4. aphextwinz 21/10/2010 at 20:14

    Eu am alta retete de tagliatelle (na, amu nu am chiar pastele alea, dar am ceva ce merge in loc) cu somon afumat. Am facut odata, nu mai stiu daca in imagini (cofi stie mai bine). Nici aia nu e oabla, reteta mea, e cu branza topita si imi luai special niste branza cu somon in ea. Cum fac dau de stire.

    Daca vorbeati cu altcineva cer mii de scuze de intromisiune 🙂

    Cu prima ocazie iau somonul afumat.

    Sanatate si la mai multe 🙂

    Reply ↓
  5. traian 21/10/2010 at 22:15

    eu sa ajut? daca merge?
    cind mergem la Averesti?

    Reply ↓
    1. Costachel 22/10/2010 at 17:03

      Rezolvam noi cumva…

      Reply ↓
  6. Loki 22/10/2010 at 09:23

    Varianta mea schimba putin ingredientele.
    Se incepe la fel, cu unt si somon, dar se stinge cu ceva tarie (coniac, whisky sau vodca)si apoi se adauga zeama de lamaie (1-2 lingurite). Apoi samantana si gata.
    Verdeata eu nu pun, din ce am mai mancat prin alte parti popular este mararul sau feniculul. Mie mi se pare in plus verdeata, somonul afumat imprastie destula aroma in sos.

    Reply ↓
  7. aphextwinz 22/10/2010 at 14:05

    Loki, merge macar un damf de marar, se completeaza de minune cu aroma somonului, ai sa vezi, macar pune un fir si il scoti la final.

    Parerea mea.

    Eu nu mai refac reteta mea, am dat cadou branza cu somon, asadar mii de scuze.

    Reply ↓
    1. Costachel 22/10/2010 at 17:11

      Votez si eu mararul cu amandoua mainile

      Reply ↓
  8. Loki 22/10/2010 at 15:12

    Stiu cum iese, am mai mancat pe la restaurante.
    Dar poate incerc in w/e, pentru diseara stau deja la desarat 3 scrumbii (cumparate sarate). Asta ca sa va fac pofta.

    Reply ↓
    1. Costachel 22/10/2010 at 17:01

      Ai reusit 🙁

      Reply ↓
  9. Loki 25/10/2010 at 09:01

    Am pus marar pana la urma, si a iesit ok.
    Mi-au iesit alta data si mai bune, dar de vina cred ca a fost somonul – era cam prea afumat si din aceasta cauza:
    1. aroma de fum o acoperea prea mult pe cea de somon
    2. era cam uscat.

    Da’ a mers.

    Reply ↓
  10. radu 24/04/2012 at 20:33

    sa stii ca eu am pus si vin alb si a iesit super.Multumesc

    Reply ↓
    1. costachel Post author24/04/2012 at 20:58

      Cu multă plăcere 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved