• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Strudel cu crema condimentata

Sep 13, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Chiar daca acest titlu oarecum derutant nu o indica prea clar, reteta care urmeaza este, totusi, cea a unui dulce, si chiar a unuia deosebit de bun. In fond si la urma urmei, tot condimente sunt si scortisoara, nucsoara, cuisoarele si celelalte prafuri folosite indeobste la dulciuri. Drept pentru care, odata lamurita aceasta problema, va mai avertizez ca aveti de muncit oleaca (dar nu cine stie ce), insa rezultatul rasplateste pe deplin orice efort.

Ce-avem nevoie pentru 4 persoane? Pai pentru aluat de 300 g faina, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 1 varf de cutit de sare, iar pentru crema de 80 g unt, 2 galbenusuri, 200 g smantana proaspata, 1 lingura cu varf de zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 linguri cu varf de pesmet, fin cernut, cate un varf de cutit de scortisoara, nucsoara si cuisoare, 5 smochine uscate, 50 g stafide, 50 g miez de nuca, 100 g curmale uscate, zahar pudra.

Puneti intr-un castron faina, oul, uleiul, sare si 120 ml apa calduta, framantati totul 5 minute si lasati aluatul sa se linisteasca, la rece, 1 ora. In timpul asta frecati untul moale cu zaharul, pana obtineti un amestec spumos, adaugati galbenusurile, smantana, coaja de lamaie si condimentele. Puneti in mixer stafidele inmuiate cu smochinele taiate bucatele, curmalele curatate de samburi si coaja, nucile, pesmetul si mixati pana obtineti o tocatura nu prea fina. Adaugati-o la crema preparata si amestecati usor.

Impartiti aluatul in doua, puneti jumatate la congelator pentru cand i-o veni vremea (poate mai faceti strudel si altadata, nu?) iar cealalta jumatate intindeti-o intr-o foaie subtire si cat se poate de dreptunghiulara. Ungeti-o uniform cu crema preparata, rulati strudelul (pe lung) si puneti-l in cuptorul incalzit, la foc potrivit, unde trebuie sa stea vreo 25 de minute (pana se coace aluatul, ce mai!). Scoateti, presarati-l cu zahar pudra si serviti-l caldut sau rece, taiat in felii.

Vinul? Unul dulce care sa va placa dumneavoastra. Daca ati avut norocul chior sa dati peste o Busuioaca de Bohotin adevarata, e perfect, daca nu, beti ce aveti sau ce gasiti.

N-ati gasit smochine sau curmale? Dar caisele uscate (ca sa dau un singur exemplu) ce au?

S-ar putea să vă intereseze și:

Clătite de mango cu cremă de căpșuneClătite de mango cu cremă de căpșune Gelatină de cireșe cu cremă de smântână Cremă cu alune de pădure Cornete umplute cu crema de banane

  • aluat, condimente, crema, cuptor, desert, dulce, strudel

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved