• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Clătite de mango cu cremă de căpșune

May 28, 2013 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete ovo-lacto-vegetariene 4


Clătite de mango cu cremă de căpșune

Sunt ferm convins că, încă din titlu, ați dedus că urmează un desert ceva mai dichisit. Dar să știți că nu-s deloc greu de făcut aceste clătite de mango cu cremă de căpșuni și, zic eu, chiar ar trebui încercate măcar o dată. Desigur, dacă ajungeți la concluzia că merită și comesenii așa o bunătate!

Necesarul? Păi mai întâi o să facem cremă, pentru care aveți nevoie de

400 g căpșuni,
2 ouă,
100 g zahăr (sau după gust),
250 ml lapte călduț,
1 plic de zahăr vanilat,
1 păhărel de coniac,
1 linguriță coajă rasă de lămâie.

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahărul, într-o crăticioară, până se albesc. Adăugați laptele parfumat cu vanilia. Puneți crăticioara pe foc mic și amestecați non-stop, până ce începe compoziția să se îngroașe (nu trebuie să fiarbă!). Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcorească, amestecând din când în când.

Mixați căpșunile, curățate și spălate, împreună cu coniacul și coaja de lămâie. Când ați obținut o compoziție netedă, amestecați-o cu crema de gălbenușuri și lapte.

În fine, bateți albușurile spumă tare și incorporați-le delicat (mișcări ușoare, de sus în jos) în cremă. Puneți totul la frigider, să mediteze vreo două ore la dificultățile vieții.

Vine la rând și aluatul, adică:

300 g făină,
3 ouă mari,
circa 1/2 l lapte (știți cum să reglați grosimea compoziției, nu insist),
1 vârf de cuțit de sare,
1 păhărel de coniac (sau rom bun, după gust),
1 mango mic, bine copt,
100 g stafide,
zeamă de lămâie,
ulei pentru prăjit (preferabil de arahide).

Puneți la înmuiat stafidele, măcar vreo 20 de minute, într-un vas cu apă călduță. Curățați mango-ul și tocați-l cât de mărunt puteți (dar din cuțit, adică trebuie să obțineți bucățele cât de mici, nu pastă). Stropiți-l cu zeamă de lămâie.

Bateți ouăle cu făina, adăugați laptele și sarea. Turnați și coniacul (romul). Incorporați tocătură de mango și stafidele înmuiate, bine scurse.

Lăsați aluatul să se odihnească în frigider 1/2 de oră.

Ungeți o tigaie cu ulei și prăjiți clătitele (într-o tigaie cu diametrul de 20 cm o să obțineți cam 6-7 clătite).

Scoateți crema de căpșuni din frigider, ungeți clătitele cu ea și împăturiți-le.

Ei, se cheamă că am ajuns la decor, pentru care vă propun

8 căpșuni (sau mai multe),
câteva fire de mentă proaspătă,
zahăr pudră, după bunul plac.

Presărați clătitele cu zahăr pudră și decorați-le cu frunzulițele de mentă și sferturi de căpșuni.

Despre variante nu cred că are rost să vorbesc prea mult, pentru că e clar că puteți și alte fructe, și alte arome. Cât despre vin, apoi acum e momentul să vedem cum stau producătorii noștri la capitolul Muscat ori Tămâioasă, versiune dulce.

S-ar putea să vă intereseze și:

Inghetata de zmeuraÎnghețată de zmeură (fragi, căpșune…) Cremă cu alune de pădure Gelatină de cireșe cu cremă de smântână Cornete umplute cu crema de banane

  • capsune, clatite, crema, desert, mango

4 thoughts on “Clătite de mango cu cremă de căpșune”

  1. Monica 29/05/2013 at 15:11

    Vaaaai ce tare este reteta. Sunt cam multe ingrediente in joc dar daca zici ca merita…
    In weekend cred ca ma apuc si eu de treaba.

    Reply ↓
  2. Elena 30/06/2013 at 04:38

    Cate oua se pun la crema?

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/06/2013 at 12:46

      2, scuze, am corectat și mulțumesc frumos 🙂

      Reply ↓
  3. Elena 02/07/2013 at 06:05

    Eu multumesc 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved