• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Somon la cuptor cu piure de cartofi și hrean

Mar 21, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete cu somon 1


Somon la cuptor cu piure de cartofi si hrean

De fapt titlul ar fi trebuit să fie un pic altfel, în sensul că nu va fi vorba în continuare de un somon la cuptor cu garnitură propriu-zisă de piure, ci de o preparație nițel mai altfel (și tare gustoasă!), în care compoziția de cartofi acoperă peștele, împiedicându-l pe acesta să se usuce, prilej cu care se va și gratina un pic. Dar, în fine, mai bine să trecem la treabă, să vedem mai exact despre ce-i vorba.

4 fileuri de somon,
4 cartofi, fierți în coajă, curățați și zdrobiți,
4 linguri de ulei de măsline (sau 80 g unt),
4 linguri hrean conservat (sau după gust),
sare și piper,
50 g unt, plus încă puțin, pentru uns tava
spanac pentru garnitură (bine spălat și uscat).

Încălziți cuptorul la 200ºC. Faceți un piure din cartofi, ulei/unt, hrean, sare și piper. Împărțiți echitabil compoziția peste fileurile de somon și puneți-le în tava unsă cu unt. Coaceți timp de 15-20 de minute (verificați dacă peștele e gata).

Încingeți o tigaie destul de mare, topiți în ea 50 g de unt și sotați un pic spanacul (cât să se înmoaie). Repartizați-l în 4 farfurii, puneți câte o felie de somon și serviți imediat (eventual cu puțină lămâie sau oțet balsamic, că vor unii musai ceva acru pe lângă pește).

Și să nu uit: preparația asta poate fi făcută și din timp, în sensul că somonul poate fi copt dinainte și pus și el în tigaie când au venit musafirii (înainte de spanac), să se încălzească.

Vinul pentru al nostru somon la cuptor? Alb, sec, rece și, de preferință, Aligoté, că el rămâne preferatul peștelui cam în orice împrejurare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Somon la cuptorSomon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi Somon la cuptor cu legumeSomon la cuptor cu legume Musaca de cartofi piureMusaca de cartofi piure Musaca de cartofi cu ciuperci si prazMusaca de cartofi piure cu ciuperci și praz

  • cartofi, cuptor, hrean, peste, piure, somon, spanac

One thought on “Somon la cuptor cu piure de cartofi și hrean”

  1. Organizare nunti 22/03/2012 at 12:47

    Bun somonul si sanatos! 🙂 garnitura imi place, ca noi suntem mari mancatori de cartofi :)) parca satura mai bine decat alte legume alaturi…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved