• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de anghinare cu portocale

Nov 19, 2008 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de salate 0


Păi dacă tot am intrat în postul Crăciunului, m-am gândit să vă recomand un aperitiv excelent. Firește, de post. O salată de anghinare cu portocale care se face repede (nu mai mult de juma’ de ora) și este extraordinar de gustoasă. Încă un argument pentru o legumă care, alături de sparanghel, este pe nedrept ignorata pe la noi.

Pentru 4 persoane e nevoie de

8 inimi de anghinare (o să fie probabil congelate sau din conservă, asta e!),
4 căței de usturoi,
2 portocale,
1 lămâie,
4 linguri de ulei de măsline,
1 pliculeț de șofran,
câteva fire de coriandru (sau de pătrunjel, că și coriandrul ăsta, parca n-ar crește și pe frumoasele meleaguri ale patriei),
sare și piper.

Curățați usturoiul și lăsați cățeii întregi. Încălziți uleiul într-o cratiță cu fundul gros și puneți usturoiul la călit (dar nu trebuie să prindă culoare). Adăugați zeama lămâii, șofranul și anghinarea, dacă ați găsit-o proaspătă (dacă e din conserva, puneți-o în sos ultimele 5 minute, dacă-i congelată, vedeți și dumneavoastră ce scrie pe punga).

Turnați apă cât să ajungă la jumătatea anghinarelor, sărați, piperați și lăsați să fiarbă cam 25 de minute, sau până ce anghinarea e moale și lichidul a devenit siropos.

În timpul asta curățați portocalele și tăiați-le felii subțiri (sau una felii, iar una desfaceți-o în feliuțe). Cu doua minute înainte de finalul fierberii adăugați lângă anghinare și portocalele.

Serviți salata călduță sau rece, presărată cu coriandru tăiat fâșiuțe.

Ca vin, un Chardonnay sec și delicat ar întruni, probabil, majoritatea sufragiilor.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată de morcovi cu portocale Salată de sfeclă roșie cu portocaleSalată de sfeclă roșie cu portocale Salata creola de pui cu portocaleSalată creolă de pui cu portocale Salata de fasole verde cu nuci si portocaleSalată de fasole verde cu nuci și portocale

  • anghinare, aperitiv, portocale, salata, sofran

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved