• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată Chef

May 18, 2012 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de salate, Salate de cartofi, Salate de pui 0


Salată Chef

Evident, ceea ce urmează este doar o variantă de Salată Chef, fiindcă orice bucătar din lumea asta are propria sa interpretare a acestei faimoase preparații. E drept, există oarecum o bază, constituită din 1-2 feluri de salată verde, apoi cartofi, brânză, carne și sos, însă în rest pot să apară oricând în narațiune, pe lângă ingredientele recomandate mai jos, roșii, ouă tăiate sferturi, hamsii, fâșii crocante de costiță, fasole verde fiartă, măsline și încă altele, după buna dumneavoastră plăcere. Fiindcă, nu-i așa, fiecare e Chef în bucătăria lui!

Oricum ar fi, ne trebuie un sos (să zicem o maioneză simplă, dar poate fi și vreun altul), pentru care vă trebuie

1 gălbenuș,
1 linguriță de muștar,
200 ml ulei,
oțet (sau zeamă de lămâie),
sare și piper.

Apoi, mai aveți nevoie de

2 piepturi de pui,
30 g unt,
1 căpățână de salată verde,
2 legături de salată de frunze (sau alt tip de salată, ori poate chiar spanac),
300 g cartofi roz,
150 g șuncă,
200 g șvaițer,
1 tulpină de țelină verde,
1 ardei gras roșu,
sare și piper,

Spălați bine frunzele, lăsați-le să se scurgă. Fierbeți cartofii (cu tot cu coajă) în apă sărată, curățați-i când s-au mai răcorit. Spălați și curățați țelina și ardeiul. Prăjiți în unt carnea de pui, sărați, piperați, lăsați-o să se răcească.

Puneți frunzele într-o salatieră, ce vă rămâne tăiați fâșii. Tot fâșii tăiați și ardeiul, țelina rondele subțiri, iar cartofii, șunca, șvaițerul și puiul făceți-le cubulețe.

Puneți-le pe toate într-un castron, turnați sosul peste ele, amestecați și puneți totul în salatiera tapetată cu frunzele. Serviți imediat.

Despre variante am vorbit la început, așa că nu-mi rămâne decât să precizez că salata chef nu-i deloc mofturoasă la vin: ușor și sec să fie, alb sau chiar rosé.

Și știu că-i aproape inutil, totuși simt nevoia să mai precizez o dată: șunca e făcută din pulpa porcului (schinken), adică e jambon, cum ar spune francofonii, nu-i nici slănină, nici vreo costiță, da?

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata niçoise Salata de cartofi cu spanacSalată de cartofi cu spanac Salată de pui cu pasteSalată de pui cu paste și legume Salata BoeufSalata (de) Boeuf

  • cartofi, maioneza, pui, salata, salata de cartofi, salata verde, sunca, svaiter

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved