• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de cartofi cu spanac

Mar 02, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete cu ouă, Rețete de post, Rețete de salate, Rețete ovo-lacto-vegetariene, Salate de cartofi 4


Salată de cartofi cu spanac

O excelentă salată de cartofi cu spanac, absolut primăvăratică și care seamănă cumva cu una orientală. Are marele avantaj că spanacul, pe lângă faptul că are mai mult gust, rămâne țanțoș în combinație, nu se pleoștește și nici nu lasă zeama aia enervantă pe care salata verde o produce din belșug (și asta este, de altfel, și motivul pentru care o salată făcută cu respectivele frunze verzi trebuie servită imediat după preparare). Se face foarte repede, poate fi lesne adaptată la realitățile cămării și ale frigiderului, ce mai, chiar nu văd ce v-ar putea împiedica să o executați.

1 kg de cartofi (roz, că rămân fermi),
500 g spanac,
2-4 legături de ceapa verde (în funcție de gust și de cat de mari sunt),
sare,
piper,
mărar.

La opționale notați dumneavoastră

4 ouă (dacă nu-i post sau nu vă interesează),
2 legături de ridichi,
50-100 g de măsline (iarăși, după gust),
pătrunjel.

Cât despre sos, dacă-i post, mulțumiți-vă cu unul făcut din ulei (de măsline) și zeama de lămâie, dacă nu prea vă interesează subiectul, atunci puteți opta pentru o maioneză acrișoară și subțire ori, mai bine, pentru niște smântână, sărată, piperată și lămâiată (na, c-am evitat o repetiție!)

Fierbeți cartofii în coajă, lăsați-i să se răcorească puțin, curățați-i și tăiați-i felii.

Mărunțiți ceapa verde curățată și mărarul așijderea. Spălați spanacul până vi se urăște, lăsați-l să se scurgă perfect și transformați-l în fâșii.

Bateți uleiul cu zeama de lămâie, sare și piper (e mai simplu într-un borcănel cu filet, dar v-am mai povestit asta).

Puneți-le pe toate într-un castron, turnați deasupra sosul amestecați cu grija și cu asta basta. Ba nu, mai e o precizare: salata asta e mai buna după ce a stat câteva ore în frigider.

Cât despre opționale (și n-am dat decât o listă scurta, mai pot interveni în narațiune și altele), fie le amestecați în salată, fie le păstrați pentru decor, fie și una, și alta, voia la dumneavoastră ca la Banul Ghica. Eu, de pildă, de-abia aștept să apară leurda, s-o adaug și pe dumneaei lângă celelalte.

Vinul pentru această salată de cartofi cu spanac? Cu siguranță alb, sec si rece. Parcă o Fetească Regală aș pofti eu, dar nu-i lege (sau e una de tranziție românească, are și destule portițe).

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Salata de cartofiSalată de cartofi (de toamnă) Salată italiană de cartofi Salata de cartofi cu sunca presataSalată de cartofi cu șuncă presată, castraveți murați și maioneză Salată de pește afumat (cu cartofi)

  • cartofi, ceapa, ceapa verde, leurda, maioneza, masline, oua, post, ridichi, salata, salata de cartofi, smantana, spanac

4 thoughts on “Salată de cartofi cu spanac”

  1. Moi maitre 02/03/2011 at 13:22

    ahaaaaa… booon… Ai trecut pe recomandari de feteasca regala… Brava… 😉

    Reply ↓
  2. pansy 03/03/2011 at 18:09

    mi se pare oribil ce ai patit,am crezut ca iar imi face mie calculatorul figuri,da’am vazut la aphettwz….pe blog ca nu e gluma.sunt rabdatoare si citesc si fara poze (?!)o sa ai ceva de lucru ! sper sa-i dai de capat.sa stii ca,cred ca ar fi insprtuctiv sa ne povestesti de patania ta.

    Reply ↓
  3. pansy 03/03/2011 at 18:12

    eu cand folosesc frunze verzi in vreo salata,daca stiu ca nu o mancam imediat,nu pun sare,asta si-o va pune fiecare in farfurie.si atunci nu mai patesc fenomenul de fleoscaire a salatei.

    Reply ↓
  4. costachel Post author03/03/2011 at 18:18

    Asa fac si eu, dar sunt momente cand imprevizibilul apare 🙂 Cat despre poveste, nu stiu daca am sa am puterea sa o spun vreodata. Cel putin nu prea curand…

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved