• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Salată de pui cu paste și legume

Jun 16, 2013 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de salate, Salate de pui 0


Salată de pui cu paste

O salată de pui cu paste tare simplă și reconfortantă, numai bună într-o zi călduroasă, sau chiar toridă, precum cele ce se pregătesc să dea năvală peste noi. Se face repede, iar posibilitățile de improvizație sunt, ca la orice salată, practic nelimitate (de asta nici n-am să vă dau de data asta idei, sugestii ori variante, că sigur nu-i nevoie).

Ce-avem nevoie pentru un lighenaș de salată?

1/2 pui, fript sau fiert,
250 g paste (farfalle, conchiglie, fusilli, cam pe-aici)
1 salată verde, mare,
câteva fire de ceapă verde (vreo 8, aș zice, dar e după gust),
1 ardei gras roșu,
4-5 castraveți,
3-4 roșii,
verdeață (mărar, pătrunjel…),
ulei,
zeamă de lămâie,
sare și piper.

Dezosați puiul, eliminați pielea, tăiați restul fâșii ori bucățele.

Fierbeți pastele al dente, trimiteți-le în strecurătoare, clătiți-le scurt cu apă rece, scurgeți-le bine, răsturnați-le într-un castron, stropiți-le cu puțin ulei și amestecați-le cu grijă. Lăsați-le să se răcească.

Curățați, spălați și uscați legumele și verdețurile. Tăiați legumele după felul lor și/sau după bunul plac: fâșii, rondele, cubulețe… Alegeți verdețurile și tocați-le mărunt.

Amestecați toate ingredientele într-un castron încăpător (eu, recunosc, am un lighenaș numai bun pentru operația asta). Stropiți-le cu un sos făcută din ulei, zeamă de lămâie, sare și piper, bătute bine cu telul (sau agitate zdravăn într-un borcan cu filet).

Dacă mai aveți de așteptat până la masă, băgați salata de pui cu paste în frigider, dar fără să puneți sosul (asezonarea se face numai înaintea servirii, să nu se înmoaie salata verde).

Ce bem? Păi cu siguranță un vin alb sec și rece. Dacă mă întrebați pe mine, o Zghihară sau o Fetească Regală, cam asta mi-ar pofti inimioara. Însă, recunosc, la această salată de pui cu paste am băut un Aligoté și tare bine a mai mers și dumnealui.

S-ar putea să vă intereseze și:

Salată napolitană de paste Salată de pui cu orez și legumeSalată de pui cu orez și legume Salată de pește afumat (cu legume) Salată de legume la grătar

  • aperitiv, paste, paste cu pui, salata, salata de pui, salata verde

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved