• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ruladă de curcan în pergament

Feb 06, 2013 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 0


Ruladă de curcan în pergament

O ruladă de curcan teribil de simplă, foc de gustoasă și care se pretează la numeroase variațiuni pe aceeași temă. Cam așa aș putea să descriu, pe scurt, excelenta friptură la cuptor urmează mai la vale. Iar dacă nu credeți, vă poftesc în bucătărie, să vedem mai exact despre ce-i vorba. Așadar:

4 felii subțiri de piept de curcan (escalopuri),
4 felii subțiri de costiță (bacon, pancetta etc.),
1 mozzarella mică,
câteva frunze de salvie,
puțin vin alb sec,
ulei de măsline (sau unt topit),
sare și piper,
pergament (hârtie de copt).

Aplatizați un pic cu pumnul feliile de carne (cât să le dați o formă). Sărați, piperați, puneți pe fiecare câte o felie de costiță și feliuțe de mozzarella. Rulați și prindeți cilindrii astfel obținuți cu scobitori.

Ungeți foliile de pergament cu ulei/unt, așezați ruladele în mijloc, stropiți cu 1 lingură de vin și puneți peste fiecare 1-2 frunze de salvie. Închideți pachetele de pergament cât mai etanș, băgați-le în cuptorul încins dinainte (210 ºC) și coaceți-le cam 15 minute.

Serviți această ruladă de curcan fierbinte, cu o garnitură după plac.

Variante? Păi nici nu cred că mai are rost să vă spun că puteți folosi și altfel de carne (dar atenție la timpii de coacere!), iar umplutura (și condimentația) poate varia după buna dumneavoastră plăcere.

Cât despre vin, la o ruladă de curcan făcută precum în varianta de mai sus, eu unul poftesc la un rozé, sau chiar și la un roșu ușor. Dar probabil că nici un alb sec mai vânjos nu s-ar face de râs. Că așa-i curcanul, cam primitor de felul lui.

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailCurcan umplut cu nuci Piept umplut de curcanPiept umplut de curcan Ruladă cu mascarpone și cafea Piept umplut de pui în pergamentPiept umplut de pui în pergament

  • costita, cuptor, curcan, mozzarella, pergament, rulada

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved