O pizza lejer mai fandosită, care ne scoate puțin din inevitabila combinație roșii plus mozzarella. Dar e foarte interesantă (chiar dacă-i un pic mai altfel) și sigur o să vă placă la nebunie.
Pentru 2-4 persoane (depinde cât de mare-i foamea) trebuie
400 g aluat de pizza, 3 roșii mici tăiate rondele, 300 g sos de roșii cu usturoi, 170 g brânză tare de capra, tăiată cubulețe sau sfărâmată, frunze proaspete de busuioc, 18-20 măsline negre, 2 linguri de parmezan ras, 2 linguri de ulei de măsline
Întindeți o foaie din aluat și încingeți cuptorul.
Turnați sosul peste aluat, fără sa acoperiți marginile. Așezați deasupra rondele de roșii. Repartizați uniform brânza de capra și măslinele. Puneți și frunzele de busuioc, trecute prin ulei (ca să nu se usuce în timpul coacerii). Presărați cu parmezan și turnați deasupra uleiul.
Coaceți pizza, la foc maxim, 8-10 minute. Aluatul trebuie să fie umflat și auriu, iar garnitura doar puțin rumenită.
Brânză de capra, usturoi, măsline? Musai trebuie un vin roșu ca să se poată lupta cum se cuvine. De un Merlot tânăr și proaspăt ce ziceți?