• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pizza capricciosa

Jun 20, 2008 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete de pizza, Rețete de post 0


N-am inteles niciodata de ce o sumedenie de retete de pizza se numesc „Capricciosa“. Singura explicatie pe care pot sa o dau este ca, probabil, totul depinde de capriciile gospodinei care o face (sau, mai exact, de ce gaseste prin frigider). Exista totusi si o varianta (sa-i spunem) oficiala, si anume aceea de mai jos. Ceea ce sare in ochi de prima oara la aceasta reteta este lipsa branzei (un capriciu, nu?). Dar asta nu inseamna ca nu-i buna. Si-i chiar mai bine asa, ca tot e vineri azi.

Pentru 4 persoane aveti nevoie de 500 g aluat de pizza, 800 g rosii, 150 g masline negre, 100 g capere, 200 g ciuperci, ulei de masline, ardei iute uscat.

Intindeti aluatul, puneti foaia obtinuta intr-o tava larga si joasa, unsa cu ulei. Curatati rosiile de coaja si de seminte, zdrobiti-le cu o furculita, condimentati-le, dupa plac, cu ardei iute, adaugati sare si putin ulei. Puneti amestecul peste foaie, lasand o margine de circa 1 cm, si asteptati ca aluatul sa mai creasca (circa 20 de minute, daca e pus intr-un loc cald). Puneti-o apoi in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mare. Lasati la copt circa 20 minute, scoateti tava, adaugati maslinele fara samburi, caperele scurse si ciupercile spalate, uscate si taiate in felii subtiri.

Stropiti cu o lingura de ulei si bagati din nou tava la cuptor, timp de 10 minute.

Vin, vin si iarasi vin, fie el alb (preferabil) sau rosu, sec sa fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pizza Margherita Pizza alla siciliana Default ThumbnailAluat de pizza Pizza cu brânză de capră și busuioc

  • capere, ciuperci, Italia, masline, pizza, reteta, rosii

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved