Nu se lasă deloc prietenul nostru ovidiucro (foarte bine face!) și iar ne face o pofta cumplită cu fripturile lui minunate. De data asta, un piept de porc bine băițuit, fraged și parfumat, numai bun de trântit pe grătarul încins. Ia să vedem despre ce-i vorba!
Ingrediente:
1 kg piept de porc feliat, 4 linguri de ketchup iute, 1 lingură de muștar cu hrean, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură oțet de mere, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță busuioc tăiat mărunt, 1 linguriță chimen proaspăt măcinat, sare și piper după gust, 1 lingură de ulei.
Preparare:
Amestecați toate ingredientele în ordinea de mai sus într-un bol, adăugând uleiul doar după ce au fost bine mixate celelalte. Potriviți baițul ca să fie puțin iute, aromat, dulce-acrișor.
Turnați baițul peste carne într-o pungă de marinat și amestecați bine. Dați la frigider pentru minim 4 ore, dar se poate lăsa și peste noapte.
Scoateți carnea și rumeniți-o pe grătar, întorcând-o la fiecare 20-30 de sec. Pensulați carnea cu baițul rămas în pungă.
Se servește cu piure de cartofi și salată.
Ca vin, am rămas fidel Burgundului de data trecută.
Iar eu nu pot decât să aprob vinul, deși porcul ăsta n-o să se supere prea tare dacă vom alege să turnăm în pahare un Merlot mai acătării. Așa-s porcii, primitori…