Nu știu ce părere aveți dumneavoastră, dar eu unul sunt ferm convins ca prietenul nostru ovidiucro e un grataragiu cât se poate de destoinic. Și, pe lângă faptul că salivez ceva de nedescris când primesc rețetele astea grozave, mă mai și enervez (ca de pildă acuma) când nu pot ieși la un grătar să le probez repede-repede. Dar poate că dumneavoastră aveți deja programată o ieșire la sfârșitul ăsta de săptămână, așa că mă grăbesc să vă prezint minunatul piept de pui la grătar, ca să vă puteți bucura de el. Of, ce vă invidiez…
Ingrediente:
4 piepturi de pui dezosate, 1 lingura de piper proaspăt măcinat, 1 linguriță de sare, 2 linguri de cimbru tăiat fin, 2 linguri de usturoi pisat, coaja rasă și sucul de la 1 lămâie, 4 linguri ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare:
Într-un castron se pun piepturile de pui. Se presară piperul, sarea, cimbrul, usturoiul, zeama și coaja rasă de lămâie, uleiul. Se masează bine carnea cu condimentele. Dați la rece o oră.
Între timp, pregătiți grătarul. Dacă mai aveți și alte produse de pregătit, lăsați puiul la urmă. Îi place jarul mai domol, altfel se arde la exterior și rămâne în sânge la interior. Prima dată bucățile se așează cu pielea în jos pe grătarul încins. Din când în când întoarceți carnea, până se face bine și se rumenește în exterior.
Alături se poate așeza o garnitură de legume pe grătar, cartofi copți sau salată verde.
La toate astea am avut țuică (să iasă bine jarul) și bere să-l răcorim.
Când am să reușesc, în fine, să trântesc orătania pregătită în modul ăsta pe grătar, apoi un Sauvignon Blanc am să poftesc (dar după țuică), iar berea mă duc s-o beau acuma, de ciudă ca n-am cum sa ies in week-end.