• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui la grătar

May 13, 2011 costachel Fripturi la grătar, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi, Rețete de la cititori 0


Nu știu ce părere aveți dumneavoastră, dar eu unul sunt ferm convins ca prietenul nostru ovidiucro e un grataragiu cât se poate de destoinic. Și, pe lângă faptul că salivez ceva de nedescris când primesc rețetele astea grozave, mă mai și enervez (ca de pildă acuma) când nu pot ieși la un grătar să le probez repede-repede. Dar poate că dumneavoastră aveți deja programată o ieșire la sfârșitul ăsta de săptămână, așa că mă grăbesc să vă prezint minunatul piept de pui la grătar, ca să vă puteți bucura de el. Of, ce vă invidiez…

Ingrediente:

4 piepturi de pui dezosate, 1 lingura de piper proaspăt măcinat, 1 linguriță de sare, 2 linguri de cimbru tăiat fin, 2 linguri de usturoi pisat, coaja rasă și sucul de la 1 lămâie, 4 linguri ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare:

Într-un castron se pun piepturile de pui. Se presară piperul, sarea, cimbrul, usturoiul, zeama și coaja rasă de lămâie, uleiul. Se masează bine carnea cu condimentele. Dați la rece o oră.

Între timp, pregătiți grătarul. Dacă mai aveți și alte produse de pregătit, lăsați puiul la urmă. Îi place jarul mai domol, altfel se arde la exterior și rămâne în sânge la interior. Prima dată bucățile se așează cu pielea în jos pe grătarul încins. Din când în când întoarceți carnea, până se face bine și se rumenește în exterior.

Alături se poate așeza o garnitură de legume pe grătar, cartofi copți sau salată verde.

La toate astea am avut țuică (să iasă bine jarul) și bere să-l răcorim.

Când am să reușesc, în fine, să trântesc orătania pregătită în modul ăsta pe grătar, apoi un Sauvignon Blanc am să poftesc (dar după țuică), iar berea mă duc s-o beau acuma, de ciudă ca n-am cum sa ies in week-end.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de pui la grătar cu lămâie și usturoi Piept de porc la grătar Cotlet de porc la gratar cu sos de portocaleCotlet de porc la grătar cu sos de portocale Friptură aromată de miel la grătar

  • friptura, gratar, ovidiucro, piept, pui

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved