• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește alb cu spanac, portocale și măsline verzi

Jun 22, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește 0


Între noi fie vorba, rețeta asta grozavă și ușoară ca fulgul (pește alb, de!) miroase nițel a improvizație. Argumente? Păi în primul rând e foc de rapidă, apoi se vede clar că ingredientele salatei pe care se așează peștele nu-s chiar bătute în cuie, după cum și peștele poate fi cam de orice fel, cu condiția să aibă carnea albă. Așa că, indiferent dacă la prăvălie ați găsit calcan, cod, șalău, merlucius ori mai știu eu ce, e clar că vă puteți apuca de preparația care urmează.

Pentru care vă trebuie

4 fileuri frumoase de pește,
1 legătură de spanac,
1 portocală,
câteva măsline verzi (cu sâmburii dați jos și tăiate felii),
1 ceapă mică (sau 2-3 cepe verzi),
2 lingurițe de miere (sau după gust),
1 lingură de zeamă de lămâie (sau oțet),
sare și piper.

Curățați mai întâi portocala, cu un cuțit, în așa fel încât să scăpați și de coaja galbenă, și de cea albă. Cam cum ați curăța un măr cu coaja foarte groasă, să zicem (nu mi-a venit în minte altă comparație). Iar operația e bine să o faceți deasupra unui castronel, ca să nu pierdeți nimic din zeama care se scurge. Când ați terminat, tăiați-o felii rotunde și destul de subțiri (iarăși, aveți grijă să nu risipiți sucul).

Spălați bine spanacul, eliminați tijele și lăsați-l la scurs. Curățați și ceapa, apoi tocați-o cât de mărunt puteți.

Încălziți într-o tigaie 1 lingură de ulei și prăjiți peștele (sărat și piperat) pe ambele părți (maximum 5 minute pe fiecare parte ar trebui să dureze, dar depinde, firește, de grosimea bucăților)

Puneți într-o salatieră zeama de lămâie, mierea, lingura de ulei rămasă și sucul scurs din portocală. Sărați, piperați și bateți bine cu telul, să se omogenizeze.

Adăugați spanacul, portocala, măslinele și ceapa, amestecați, împărțiți în 4 farfurii, puneți deasupra câte o bucată de pește și serviți.

Variante nu vă spun, că e clar că-s nenumărate. Cât despre vin, un Aligoté suav, precum cel de la Gramma – Casa Olteanu, zic eu că s-ar potrivi optim, că doar e vorba despre pește. (Alb, dar pește!). Dar, la câte versiuni posibile are mâncarea asta, probabil că e suficient să zic doar că alb și sec trebuie să fie vinul.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fileuri de pește alb cu sos de portocale și măsline Default ThumbnailFileuri de pește alb cu sos de portocale Peste alb cu ciuperci si smantanaFileuri de pește alb cu ciuperci și smântână Focaccia cu masline verziFocaccia (cu măsline verzi)

  • calcan, cod, masline, merlucius, peste, portocale, salau, spanac

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved