• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pesmet aromat

Nov 26, 2011 costachel Rețete, Sfaturi, trucuri și tertipuri 2


O excelentă idee (mulțumesc, Buddy Valastro!) pentru a da un plus de gust pané-urilor noastre. Sigur, starul din Cake (și Kitchen) Boss își prepară pesmetul un pic altfel, dar, între noi fie vorba, în decursul emisiunilor sale a prezentat deja mai mult de o singură variantă a preparației de mai la vale, așa că vă dați seama că e destul loc de improvizație. Că o fi parmezan, că o fi pecorino romano, că punem sau nu sare ori alte verdețuri în afară de pătrunjel, până la urmă ideea de bază nu se schimbă și, în fond, liber este fiecare să o adapteze după gustul său propriu (sau după inventarul cămării& frigiderului).

Ca idee de bază, pentru vreo 6 fileuri de pește, combinați

1 ceașcă de pesmet,
1 cățel mare de usturoi,
frunzulițele de la vreo 5-6 fire de pătrunjel,
cam 30 g parmezan ras.

În principiu, treaba-i foarte simplă: tocați cât de mărunt pătrunjelul, zdrobiți usturoiul (cu presa) și amestecați bine totul. Eventual, puteți toca împreună usturoiul și pătrunjelul, ca la persillade.

După cum spuneam, puteți adăuga și sare plus piper (eu prefer să le amestec cu făina), eventual și alte verdețuri (care pot fi, desigur, și uscate). Cât despre cantități, firește că raporturile dintre ingrediente nu-s bătute în cuie, le puteți modifica după gustul propriu.

Și dacă tot vă apucați de muncă, nu-s probleme dacă faceți o cantitate mai mare, Buddy ne asigură că pesmetul ăsta aromat rezistă, fără probleme, 3-4 zile în frigider.

S-ar putea să vă intereseze și:

Șnițel umplut în pesmet aromat Cartofi copti cu pesmet si cascavalCartofi copți cu pesmet și cașcaval Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel Friptură de curcan cu sos aromat de vin și coniacFriptură de curcan cu sos aromat de vin și coniac

  • pane, parmezan, patrunjel, pesmet, sfaturi, tigaie, trucuri, usturoi

2 thoughts on “Pesmet aromat”

  1. Uica Mihai 27/11/2011 at 08:42

    Iată două reţete de pesmet aromat pe care eu îl folosesc frecvent:
    1. Pesmet prăjit în ulei, amestecat cu sare, piper, cimbru, busuioc,boia dulce, ardei iute tocat fin. Inchis in caserolă cu capac stă la frigider 1 săptămână. Îl folosesc pentru aromarea pastelor, in combinaţie cu caşcaval şi sosuri de carne.
    2. Pesmet prăjit, amestecat cu zahăr, scorţişoară, miere, seminţe de susan şi sâmburi decorticaţi de floarea soarelui. Îl folosesc pentru găluştele cu prune, ori umplu foi de plăcintă pe care le coc apoi le însiropez. Un desert miraculos, seamana la gust cu sarailia dar este mult mai exotic.

    Reply ↓
    1. costachel Post author27/11/2011 at 18:34

      Mulțam frumos de variante 🙂 Profit și eu să adaug încă una, pe care o uitasem: puteți adăuga prin pesmet și niște alune de pădure sau ceva asemănător. Tocate din cuțit, firește.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved