• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pere cu ciocolată piperată

Jan 25, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Un dulce tare bun, foc de simplu de făcut și, pe deasupra, foarte spectaculos. Singura problemă un pic mai delicată e să aveți grijă să alegeți niște pere de-alea tari (care nici nu prea-s bune, altminteri, de ronțăit ca atare). Cât despre piperul amestecat de intervine în narațiune, se găsește, dacă nu știați, în supermarketuri, gata pus în niște râșnițe (un anumit producător a botezat produsul „piper mozaic”). Ei, și acestea fiind zise, notați:

4 pere,
200 g zahăr (orientativ, dumneavoastră știți cât de dulce vreți să fie desertul),
coaja de la 1 portocală (doar partea portocalie),
125 g ciocolată neagră,
150 ml smântână dulce,
20 g unt,
piper amestecat (negru, alb, verde, roz).

Curățați perele de coajă și eliminați căsuța cu sâmburi scobindu-le prin partea de jos (lăsați codița în pace, că-i simpatică).

Puneți la fiert un sirop din 750 ml apă, zahărul și coaja de portocală. Când dă în clocot, puneți perele și lăsați-le să fiarbă, fără capac, 20 de minute. Scoateți-le și lăsați-le să se răcorească.

Puneți la fiert smântâna, adăugați ciocolata făcută bucățele și amestecați bine cu un tel, adăugând treptat și untul. Când obțineți un sos neted, stingeți focul, că e gata.

Puneți perele pe farfurii, turnați sos peste ele, râșniți deasupra puțin piper și serviți imediat.

Vinul? O Tămâioasă dulce cred c-ar fi prima mea alegere, dar n-aș refuza un pahar de Muscat așijderea. Deși, dacă n-ați făcut siropul prea dulce, există pe lumea asta și niște vinuri roșii care se împacă de minune cu ciocolata…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Tartă Tatin cu pere Pere cu vin roșu și piper Salată de pere cu nuci, cașcaval și maioneză Tartine cu pere, crema de avocado si RoquefortTartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort

  • ciocolata, pere, piper

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved