• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Penne cu spanac și gorgonzola

Jun 05, 2008 costachel Paste cu lactate, Paste cu legume, Rețete, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 1


Paste cu spanac si gorgonzola

O minune de rețetă, numai bună primăvara, dar care se poate face oricând, datorita neprețuitului sprijin al spanacului congelat. Sună poate un pic mai ciudat dar, în mod sigur, vă veți îndrăgosti de aceste paste cu spanac și gorgonzola, fiindcă se fac foarte simplu și sunt extrem de gustoase. Iar înjurăturile printre dinți din timpul spălării pârdalnicei verdeți vor fi uitate atunci când veți gusta mâncarea din farfurie. Că doar nimic bun nu se obține fără oleacă de efort.

Vă trebuie, pentru 4 persoane,

400 g de penne (dacă vă plac alte paste, eu n-am nimic împotrivă),
1 kg de spanac proaspăt,
150 g gorgonzola,
100 g unt,
40 g parmezan ras,
sare și piper.

Începeți, firește, prin a spăla spanacul. Opăriți-l în apă sărată, tocați-l și puneți-l la călit în unt. Sărați, piperați, adăugați gorgonzola și parmezanul, amestecați bine de tot și lăsați să fiarbă până obțineți un sos destul de gros (dacă vreți să adăugați și doua linguri de smântână, să iasă un sos mai suav, eu nu mă opun, treaba dumneavoastră).

Când e gata, adăugați pennele, fierte în prealabil și bine scurse, mai amestecați de câteva ori, puneți totul într-un castron și serviți, cu niscaiva parmezan ras alături, că poate unii dintre comeseni or să mai vrea.

Cât despre vin, primul gând mi se îndreaptă spre un Riesling deși, dacă stau și mă gândesc, poate că, din motive de gorgonzola, o să vreți un roșu. Eu m-aș opri, totuși, la un rosé.

S-ar putea să vă intereseze și:

paste gratinate paste la cuptorPenne gratinate la cuptor Budincă de clătite cu spanacBudincă de clătite cu spanac Penne all’arrabbiata Prune umplute cu Gorgonzola, pe pat de SpeckPrune umplute cu Gorgonzola, pe pat de Speck

  • gorgonzola, Italia, parmezan, paste, penne, reteta, spanac, unt

One thought on “Penne cu spanac și gorgonzola”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved