• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Păstrăv cu piper verde și lămâie

May 02, 2008 costachel Rețete, Rețete cu pește 2


E bine ca, din când în când, între peștele prăjit și cel rasol, să mai cautam și justa cale de mijloc, mai pe românește cuptorul (ei da, am uitat grătarul, cărbunii și proțapul, dar nu vă văd plecând chiar toată ziua bună ziua la iarbă verde). Și, pe lângă plachii, marinate, crapi la tava și știuci umplute, e bine din când în când să mai apară și o mâncare mai ușurică, care să prindă bine lângă alte feluri de mâncare, mai zdravene. Și nici nu ne trebuie prea multe pentru această rețetă absolut grozavă (zău că nu exagerez!)

4 păstrăvi de aproximativ 250 de g (dar nici știuculițele ori șalăiașii nu sunt chiar de lepădat);
1 lămâie mare;
3 linguri de capere, bine scurse de oțetul în care au stat;
2 linguri de piper verde așijderea;
1 lingura de oțet; 75 g unt;
sare;
piper alb si negru proaspăt râșnit ad libitum.

Zdrobiți mai întâi piperul verde. Topiți 2/3 din unt la foc mic, într-o formă de sticlă (sau de porțelan) care merge la cuptor, adăugați oțetul, sarea și piperurile. Stingeți focul și bateți totul bine cu un tel, până se emulsionează sosul.

Luați apoi peștele curățat și spălat bine (dacă doriți să fie și mai aspectuos, puteți să-i dați jos și pielea), tăvăliți-l bine prin untul aromat și băgați totul în cuptorul încălzit, la foc mediu spre moale. După 10 minute întoarceți peștele, adăugați lămâia tăiată rondele, caperele și restul de unt.

Când e gata (ar trebui să dureze vreo 20 de minute, dar depinde foarte mult de cuptorul pe care-l aveți), îl scoateți din cuptor și-l serviți imediat, decorat cu câteva frunze de pătrunjel, eventual și cu ceva cartofi fierți în aburi prin preajmă.

Finețea deosebita a păstrăvului mă înghiontește să vă recomand un Chardonnay, dar oțetul, piperul și caperele mă determină să nu mă pronunț prea drastic. Așa că dumneavoastră alegeți!

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu sos de piper verde Pastrav la cuptor cu sos cremosPăstrăv la cuptor cu sos cremos Mușchiuleț de porc cu miere și piper verde în aluat franțuzescMușchiuleț de porc cu miere și piper verde în aluat franțuzesc Lasagna verde cu pește și nuci

  • capere, cuptor, lamaie, pastrav, peste, piper verde, reteta

2 thoughts on “Păstrăv cu piper verde și lămâie”

  1. cvm 30/01/2016 at 21:07

    făcut, ca-n rețetă, dar nu la cuptor (din motiv de lene) ci pe tigaie din aceea striată care imită grătarul. a ieșit perfect, doar că l-am crestat cam din 2 în 2 degete. peștele să fie șters bine de apă, uns cu sosul indicat în rețetă și lăsat pe grătar până aproape se arde și atunci nu se lipește.
    mulțam de rețetă.

    Reply ↓
    1. costachel Post author31/01/2016 at 13:55

      Apoi mulțam și eu de variantă 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved