• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchiuleț de porc cu miere și piper verde în aluat franțuzesc

Dec 03, 2013 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc 0


Mușchiuleț de porc cu miere și piper verde în aluat franțuzesc

Pe cuvânt că rețeta de mușchiuleț de porc cu miere și piper verde în aluat franțuzesc e mult mai simplă decât denumirea ei alambicată. Atât de simplă încât, în ciuda aspectului său evident festiv, ea poate poposi în farfurie și la o masă normală, de familie, nu doar dacă-i vorba despre vreo sărbătoare. Oricum e foc de gustoasă și merită făcută mai des decât ne-ar permite-o calendarul festivităților.

Ca să vă convingeți, înarmați-vă cu

400 g mușchiuleț de porc,
1 pachet de aluat franțuzesc congelat (400 g),
2 linguri de miere,
2 linguri de piper verde (în saramură),
unt (cam 30 g),
1 gălbenuș,
2 linguri de lapte,
sare.

Puneți aluatul la decongelat.

Împărțiți mușchiul în 4 bucăți, cât mai egale. Încingeți untul într-o tigaie și rumeniți ușor carnea pe toate părțile. Lăsați-o să se răcorească (pe șervete de hârtie).

Încingeți cuptorul la 200ºC.

Scurgeți, uscați și tocați piperul (din cuțit). Nu-i deloc nevoie să fie prea mărunt.

Ungeți fiecare bucată de carne cu miere și tăvăliți-o prin piper.

Întindeți aluatul (cam 2 mm grosime să aibă foaia). Tăiați 4 pătrate și împachetați bucățile de carne. Tăiați aluatul rămas în varii forme și decorați pachețelele după buna dumneavoastră plăcere.

Bateți gălbenușul cu laptele și ungeți bine pe deasupra fiecare plăcintă (ca să zic așa).

Coaceți 30 de minute. Dacă vi se pare că pachețelele se rumenesc prea tare, acoperiți-le cu folie de aluminiu.

Serviți-le calde (dar sunt bune și reci), cu o salată sau cu orice altă garnitură poftiți.

Variante? Păi e clar că-s nenumărate, de la folosirea altor cărnuri și până la diverse alte combinații de condimentare a lor. Fiindcă, la fel ca în cazul multor rețete simple, și în cazul de față avem de-a face cu un (gustos) punct de plecare.

Cât despre vinul pentru acest delicios mușchiuleț de porc cu miere și piper verde, apoi un roșu ușor v-aș recomanda. Poate Pinot Noir, poate Fetească Neagră…

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cotlet de porc în crustă de roșii uscate, rozmarin și miere Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Mușchi de vită cu sos de piper verde Păstrăv cu piper verde și lămâie

  • aluat frantuzesc, cuptor, miere, muschi, piper verde, porc

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Pecorino
  • Țara Prunelor - România on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Invenții Care Trebuiesc Inventate - 27.03 - Piuituri on 9 soluții anti-mahmureală

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved