• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Piept de pui cu costiță și ciuperci

Nov 23, 2010 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci 0


Piept de pui cu costiță și ciuperci

O rețetă foarte simpatică de pui cu ciuperci și care-mi place tare mult, fiindcă adaugă o grămadă de gust la pieptul orătaniei (cam prea fad, dar asta știți), bașca e foarte versatilă, putând fi pusă pe masă într-o sumedenie de variante. Dar despre asta vom vorbi mai la coadă, deocamdată să trecem în bucătărie.

Aveți nevoie cam de

1 kg de piept de pui (dezosat și fără piele),
1 kg de ciuperci (optim de pădure, dar nimic nu-i perfect pe lumea asta),
100 g costiță (bacon, pancetta sau cum o mai fi ea botezată de producători/negustori),
3 hașme (sau 4-5 fire de ceapa verde),
1/2 căpățână de usturoi (sau după gust),
1 păhărel de vin alb sec,
50 ml ulei (sau unt, dar mai vorbim),
ceva verdeață,
sare, piper,

iar la opționale

boia,
1 conserva de roșii mărunțite (sau proaspete, sau suc, sau bulion),
400 ml smântână.

Mai întâi operațiunile preliminare. Curățați și spălați toate cele. Încingeți grăsimea într-o cratiță corespunzătoare.

Puneți mai întâi la călit costiță, ceapa și usturoiul, tocate mărunt (din cuțit). După vreun minut, adăugați și carnea de pui, tăiată după plac (fâșiuțe, cubulețe…).

Când își schimba culoarea, adăugați și ciupercile, tăiate și el bucăți (dacă le puteți căli separat în unt, într-o tigaie încăpătoare, bine, dacă nu, nu). Sotați totul încă vreo 5 minute, stingeți cu vinul, sărați, piperați, puneți capacul și lăsați sa fiarbă până când scade zeama.

Bun, asta-i baza. Vă puteți opri aici, presărând doar verdeață (pătrunjel) la final. Puteți colora totul în roșu, cu boia, dacă va surâde ideea (adăugați-o de la început, odată cu carnea). Sau poate vreți ca mâncarea să aibă sos, și atunci poate fi de roșii (puse cu vreo 5 minute înainte de final) sau de smântână (așijderea, numai că în cazul asta e mai bun untul pentru călit, iar verdeața va fi, probabil, mărar), în ambele variante boiaua devenind doar facultativă. Sau puteți merge pe roșii, adăugând 2 linguri de smântână la final. Sau… (dar deja cred ca ați prins ideea că de-acuma toate sunt doar după gustul dumneavoastră propriu și personal, sau poate doar după cheful de moment).

Ca garnitură, iarăși, puteți opta în voie; mămăligă, piure, orez, ce vă place sau ce-aveți la îndemână.

Cât despre vin, alaltăieri am făcut varianta simplă, doar cu 3 linguri de smântână adăugată, și a mers un Sauvignon Blanc ceva de speriat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Piept de pui cu ciuperci si smantanaPiept de pui cu ciuperci și smântână Pui cu ciuperci și costiță Tagliatelle cu ciuperci, smântână și costiță

  • ciuperci, costita, piept, pui, pui cu ciuperci, rosii, smantana, sote

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved