• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu vinete și prosciutto

Jul 19, 2011 costachel Mâncăruri cu vinete, Paste cu carne, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste 0


Paste cu vinete si prosciutto

Cred că v-ați prins deja că, pentru aceste paste cu vinete, puteți folosi cam orice fel de paste, de preferință scurte și groase (penne, maccheroncini etc), dar nici pastele proaspete (precum în imaginea de mai sus) nu-s câtuși de puțin de lepădat. Cât despre prosciutto, desigur că puteți folosi cam orice carne afumată vă place, cu condiția să nu fie prea grasă (că sug ele vinetele grăsimea, dar orișicât!). Ce contează însă e că vom găsi în farfurie o rețetă cumva surprinzătoare, destul de simplu de făcut și foarte gustoasă. Și n-am dovadă mai bună în sprijinul spuselor mele decât aceea că, atunci când am făcut pastele astea pentru prima oară, jumătatea mea mai bună mi-a spus, după primele guri luate, „știi ce mâncăm mâine, nu?” Dar, după cum vă spuneam, aceste paste cu vinete sunt simplu de făcut, așa că a fost chiar o plăcere să le mai fac o dată.

Ca să vă apucați și dumneavoastră de lucru aveți nevoie de

400 g paste,
2 vinete, destul de mici și subțiri,
100 g prosciutto (sau mai mult, dacă vă place afumătura),
1 ceapă,
2-3 căței de usturoi,
5-6 roșii,
50 g unt,
50 ml ulei,
sare,
piper.

Opăriți mai întâi roșiile, să vă luați de-o grijă. Curățați-le, tocați-le și puneți-le deoparte, până le vine rândul.

Curățați și tocați ceapa și usturoiul, puneți-le să se călească în untul amestecat cu uleiul. Adăugați după câteva minute prosciutto, tăiat mărunt. Încă vreo 2-3 minute de călire, după care adăugați vinetele, bine spălate, necurățate și tăiate cubulețe. Amestecați bine și continuați sotarea încă vreo trei minute, după care adăugați și roșiile, sărați, piperați, mai amestecați o dată, puneți capacul și lăsați sosul în pace, să fiarbă la foc mic vreo jumătate de oră.

Fierbeți pastele, scurgeți-le bine, puneți-le într-un castron, turnați sosul deasupra, amestecați și serviți.

Idei suplimentare? Păi ceva parmezan (sau cașcaval) ras deasupra nu-i deloc rău, iar dacă preferați versiunea cu pastele răsturnate peste sos, în cratiță, să dea două clocote împreună, firește că n-am cum să mă opun. Și tot la capitolul variante, niște verdețuri proaspete adăugate spre sfârșit sosului desigur că n-au ce să strice, doar că nu-s obligatorii.

Cât despre vinul pentru aceste paste cu vinete, un roze, sau poate chiar un roșu ușurel și sec v-aș recomanda. Iar dacă vreți, totuși, alb, parcă Pinot Gris aș zice.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu vinete Paste cu vinete, dovlecei si rosii la cuptorPaste cu vinete, dovlecei și roșii gratinate la cuptor Penne cu vinete, dovlecei și roșii Paste cu legume si afumaturaPaste cu legume și afumătură

  • afumatura, fusilli, maccheroncini, paste, paste cu carne, penne, prosciutto, rosii, tagliatelle, vinete

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved