• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Legume chinezești

Aug 13, 2010 costachel Mâncăruri cu dovlecei, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de post 0


Sigur că legumele în cauza nu-s neapărat chinezești; epitetul din titlul mâncării ne informează doar că vegetalele de mai jos sunt pregătite în manieră chinezească, prin sotare rapidă și condimentare cu ingrediente specifice (sos de soia, ulei de susan). De ce ne interesează rețeta? Fiindcă-i bună, se face repede și e un optim exercițiu pentru mâncărurile chinezești mai sofisticate. Ba chiar, dacă ne uitam mai bine, e și de post, așa că prinde bine între un imambaildi și supă de roșii, fie ea mexicană, spaniolă sau autohtonă.

Pentru 4 persoane n-aveți nevoie decât de

2 1/2 linguri de ulei (preferabil de arahide și în nici un caz de măsline),
1 1/2 linguri de boabe de susan,
2 morcovi, tăiați julienne,
100 g fasole păstăi, din cea subțire (și să nu uit: păstăile trebuie opărite 2 minute, scurse și trecute prin jet de apă rece),
6 ciuperci mari de cultură (Champignon), numai pălăriile, tăiate felii subțiri,
2 dovlecei subțiri, tăiați julienne,
1 lingură de sos de soia,
1 linguriță de ulei de susan.

Încălziți într-o tigaie (sau în wok, daca aveți) 1/2 lingură de ulei. Prăjiți un minut boabele de susan, amestecând și scuturând vasul. Eliminați excesul de ulei și puneți-le deoparte. Încălziți restul de ulei și, la foc maxim, căliți morcovii 2 minute, apoi fasolea și ciupercile 1 minut.

Adăugați dovleceii și lăsați-i circa 2-3 minute, până când toate legumele sunt pătrunse, rămânând puțin crocante. În tot timpul călirii trebuie să amestecați mereu legumele în vas. La final, puneți sosul de soia, uleiul și boabele de susan, mai amestecați de 2-3 ori și serviți imediat.

Vinul? Greu de spus. Eu unul aș încerca un Riesling sec, dar nu-i obligatoriu să vă luați după mine.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supa chinezeascaSupă chinezească de legume și tăiței Aripioare chinezesti la cuptorAripioare chinezești la cuptor Paste cu legume si afumaturaPaste cu legume și afumătură Pilaf de ciuperci cu legume

  • China, ciuperci, dovlecei, fasole verde, morcovi, sos de soia, sote, susan

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved