• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Supă chinezească de legume și tăiței

Jun 03, 2008 costachel Rețete, Rețete de post, Rețete de supe 0


Ei, da, au și chinezii supele lor, care sunt însă mai puțin cunoscute decât, sa zicem, pachețelele de primăvară sau puiul dulce-acrișor. Și e normal, pentru că mare diferență fata de zemurile existente în restul lumii nu prea e, doar sos de soia în loc de sare și vreo doua-trei ingrediente specifice, precum ghimbirul. Cu toate acestea, parfumul este interesant și ar fi fost păcat să omitem din marea gastronomie chinezească acest sector deloc de neglijat.

Pentru 6 persoane trebuie sa ne dotam cu

1,2 l de supă de legume (dacă e să fie de post) sau de pasare, strecurata,
1 cățel de usturoi, puțin zdrobit,
1 bucata de rădăcină de ghimbir proaspătă, tăiată julienne (sau 1 linguriță de ghimbir praf, da’ nu-i chiar tot aia),
2 linguri de sos de soia,
1 lingura de oțet de mere,
85 g de ciuperci, mărunțite,
2 cepe verzi mari, tocate,
45 g de fidea sau de tăiței chinezești,
170 g de varză (chinezească, pe tsai, dacă se poate, dacă nu, varza nouă) tocată,
câteva frunze de coriandru (dacă nu găsiți, puteți folosi pătrunjel).

Turnați supa într-o cratiță. Adăugați usturoiul, ghimbirul, sosul de soia și oțetul. Când începe să fiarbă, micșorați focul la maximum, puneți capacul și lăsați totul sa fiarbă 10 minute.

Scoateți cățelul de usturoi și aruncați-l. Adăugați ciupercile, ceapa și lăsați să mai fiarbă, fără capac, încă 5 minute, socotite din momentul în care supa reîncepe sa clocotească. Puneți tăițeii și varza, mai fierbeți încă 4-5 minute (sau până când pastele sunt gata).

Presărați frunzele de coriandru, mai lăsați supa să fiarbă 1 minut și serviți-o fierbinte.

S-ar putea să vă intereseze și:

Supă de usturoi cu crutoaneSupă de usturoi cu crutoane Legume chinezești Ștrudel de ciuperci cu varză chinezească și legume Supă cremă de salată verde cu pătrunjelSupă cremă de salată verde cu pătrunjel

  • ceapa verde, China, ciuperci, legume, reteta, sos de soia, supa, taitei chinezesti

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved