• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Aripioare chinezești la cuptor

Aug 31, 2012 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 3


Aripioare chinezesti la cuptor

Aripioare chinezești la cuptor? Da, recunosc, e un pic mai ciudat să le scoți din wok-ul lor ca să le pui în tavă. Pe de altă parte însă, pleiada de arome asiatice cu care sunt dezmierdate aceste delicioase aripioare mă împiedică să le botez altfel. Așa că vă propun să trecem la treabă, să vedem mai exact despre ce-i vorba. Că fără material didactic, e cam greu de explicat.

1 kg de aripioare de pui,
50 g nuci de Cajou, tăiate bucățele,
2 cepe mici, curățate și tocate cât de mărunt

plus, pentru sos,

3 linguri de sos hoisin,
2 linguri de sos de soia,
1 lingură de ulei de susan,
1 cățel mare de usturoi, zdrobit,
1 bucățică (2-3 cm) de ghimbir, curățată și dată pe răzătoare,
1 lingură de vin de orez (sau, dacă nu, de vin cât se poate de obișnuit),
2 lingurițe de pastă de ardei iuți cu fasole (toban jiang, dar puteți folosi și o pastă „normală” de ardei iuți),
2 lingurițe de oțet,
2 lingurițe de zahăr brun.

Mai întâi, încălziți cuptorul (220ºC)

Apoi amestecați bine, într-o crăticioară, toate ingredientele sosului, plus vreo 6 linguri de apă. Puneți vasul pe foc și fierbeți, amestecând, cam 30 de secunde (socotite de la primul clocot).

Puneți aripioarele într-o tavă antiaderentă, turnați sosul peste ele. Amestecați totul bine, în așa fel încât carnea să fie acoperită cât mai uniform.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și băgați-o în cuptor, unde trebuie să stea mai întâi 25 de minute.

Scoateți, eliminați folia, stropiți bine de tot aripioarele cu sosul din tavă și înapoi în cuptor, încă 5 minute.

Micșorați focul (190ºC), scoateți tava, întoarceți aripioarele, presărați-le cu nucile de cajou și cu ceapa. Înapoi în cuptor, unde ale noastre aripioare chinezești trebuie să mai stea încă vreo 5 minute. Adică până se rumenesc ușor nucile și se îngroașă sosul.

Scoateți, lăsați aripioarele să-și revină 5 minute și gata, pe masă cu ele!

Variante? Păi mă tem că aceste aripioare chinezești la cuptor oricum vor fi cam de fiecare dată altele, din motive de aprovizionare cu „chinezării” și înlocuiri aproximative. Dar tot vă pot da sugestia să înlocuiți ceapa normală cu ceapă verde. Sau poate nucile de cajou cu arahide (neprăjite, nesărate). Și, fiindcă veni vorba de nucile astea, dacă nu vreți să dați drumul la cuptor, o variantă de pui cu Cajou găsiți aici.

Ce bem? Ei, mai greu cu vinul la chinezării (și nu doar din cauza a două biete lingurițe de oțet). Alb (că-i pui) și demisec, cu siguranță. Mai departe, eu unul aș miza pe nebunia unui Pinot Gris, dar nu-i singurul răspuns corect posibil.

S-ar putea să vă intereseze și:

Aripioare de pui cu miere și muștar Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor Pui cu nuci de Cajou Pui la cuptor cu rosiiPui la cuptor cu roșii

  • China, cuptor, ghimbir, nuci de Cajou, pui, sos de soia, sos hoisin, tava, usturoi

3 thoughts on “Aripioare chinezești la cuptor”

  1. irina gabriela 01/09/2012 at 20:41

    imi place ,trebuie sa fie o bunatate!

    Reply ↓
  2. tatiana 10/07/2013 at 22:41

    au iesit minunat aripioarele astea! e adoua oara cand le fac si de data asta am inlocuit caju cu miez de seminte de floarea soarelui, nesarate – home made:)) bun rau!

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/07/2013 at 11:18

      E numai și numai meritul executantei 🙂 Altminteri, tare interesantă ideea cu semințele de floarea-soarelui.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved