• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește pane surpriză

Feb 15, 2011 costachel Rețete, Rețete cu pește 7


Pește pane surpriza

Recunosc, titlul asta nu dă pe dinafara de inspirat ce e. Dar chiar nu mi-a venit altul mai bun pentru a descrie nebunia care urmează E o rețetă chiar surprinzătoare de pește pane, numai bună, dacă mă-ntrebați pe mine, sî-i convingeți pe cei cărora nu le place peștele că, măcar sub forma asta, tot merită sa-l înfulece din când în când (și, din aproape în aproape, cred că pot fi și convertiți!). Cât despre ihtiofagi, din partea lor nu-mi fac griji, cu siguranță vor fi bucuroși să descopere o nouă modalitate foarte gustoasă de a-și aduce peștele în farfurie.

6 fileuri de pește alb (fără piele și cam 1 kg),
suficienta costiță tăiată felii transparente cât să le înfășoare,
1 căpățână de usturoi,
1 strop de oțet,
4 ouă,
2 linguri de făina,
pesmet,
ulei,
sare și piper.

Mai întâi o precizare: n-are rost să folosim pești delicați (și scumpi!) gen șalău, știucă ori păstrăv, ceva gen merluciu sau cod o să fie suficient.

Curățați usturoiul și faceți un mujdei cât de cremos, cu sare, ulei și oțet. Ungeți cu el fileurile (în prealabil dezghețate, firește, dacă le-ați achiziționat în forma bocnă) și lăsați-le în pace vreo oră-două.

Înfășurați-le apoi în costiță (afumată sau nu, crudă sau nu, e chestie de gust și de ce aveți la îndemână, așa că nu insist), eliminând eventual din usturoi, dacă aveți impresia că-i prea mult. Dar oricum o să cada destul în timpul operațiunii de învelire, așa că nu trebuie să vă complicați prea tare.

Bateți într-o farfurie potrivita ouăle cu făina și puțin piper, într-o alta farfurie puneți pesmet și treceți fileurile noastre îmbrăcate de câte două ori prin fiecare farfurie (ou-pesmet-ou-pesmet).

Încingeți suficient ulei într-o tigaie încăpătoare. Prăjiți la foc potrivit fileurile, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Când sunt gata, scoateți pseudo-șnițelele astea pe hârtie absorbantă, să mai scape de excesul de grăsime.

Serviți bucățile de pește pane calde, cu o garnitură de cartofi, eventual și cu un strop de mujdei suplimentar, că nu strică. Și nu luați de buna lămâia care se ițește în poză: simplu decor, nu se pupă cu costița.

La capitolul variante (e clar că pot fi tare multe!) nu va spun decât un singur lucru: peștele trebuie să fie musai slab și fără aromă intensă, așa că nu încercați vreun crap ori somn, cât despre macrou sau hering ce să mai zic…

Vinul acestui năstrușnic pește pané? Păi, indiferent ce crede costița despre chestia asta, trebuie să fie musai alb și sec. După mine, aveți trei variante: Aligoté, Aligoté și Aligoté.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Fileuri de pește pane cu parmezan, capere și pătrunjel Pește cu sos de usturoi Peste gratinatPește gratinat Pește în crustă de mălai

  • cod, costita, merlucius, mujdei, pane, peste

7 thoughts on “Pește pane surpriză”

  1. aphextwinz 16/02/2011 at 10:32

    Stiti cum umba o vorba prin blogosfera? Mvaaai, se face 🙂 Nu stiu ce fel de costita am, cica ceva sunca rotisata, piata neagra, merge precis, peste am cod sau neam cu el. Azi nu ca mi s-a pus pata pe altceva dar am notat, faina foc ideea, sa vedem daca imi si iese infasuratul asta in sunca 🙂

    Sanatate!

    Reply ↓
  2. Costachel 16/02/2011 at 11:59

    Daca-i taiata felii transparente, nu-s probleme 🙂

    Reply ↓
  3. animaloo 16/02/2011 at 14:19

    eu de cand am incercat sa infasor in sunca sparanghelul, mi-e frica de infasurari

    Reply ↓
  4. aphextwinz 16/02/2011 at 16:21

    Nu prea e transparenta, am luat de pe piata extrem de neagra cate un plic de mezeluri de la o firma, voiam sa fac un articol dar m-am razgandit, ca pana la urma de ce sa nu traiasca si vanzatorii stradali. Si am ramas cu cateva felii de parizer, de suni, trebuie sa le dau la cap cumva (sau la pisici). Cred ca iese, daca nu le cos cu atza 🙂

    Reply ↓
  5. Costachel 17/02/2011 at 08:40

    Pot sa propun scobitori? 🙂

    Reply ↓
  6. Cristina 01/04/2013 at 23:19

    Am facut, au iesit foarte gustoase, multumesc!

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/04/2013 at 07:50

      Cu multă plăcere, dar alt merit decât acela că am dat ideea n-am 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved